Gündem Kedi katiline 687 TL ceza

Kedi katiline 687 TL ceza

Paylaş
Kedi katiline 687 TL ceza

İzmir'in Bornova İlçesi'nde büfeci Arda Damar tarafından beslenen yavru kediyi, başını ezerek öldüren üniversite öğrencisi U.G.'ye 687 TL para cezası kesildi

Görenlerin kanını donduran görüntüler, Bornova'da bir büfenin güvenlik kamerasınca kaydedildi. 8 Ekim sabahı büfesini açmaya gelen Arda Damar, bir kutunun içinde beslediği kedinin yerinde kan izleri gördü.

Güvenlik kamerasını inceleyen Damar, gece büfenin önüne ellerinde pitbull köpekle gelen bir grup gencin önce köpeklerini kedinin üzerine saldırtmak istediklerini, başaramayınca da birisinin kediyi feci şekilde tekmeleyip, başını de ezerek öldürdüğünü gördü.

KEDİYİ TEKMELEYEREK ÖLDÜRDÜLER

Olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanması, hayvanseverlerin suç duyurusunda bulunması ve Emniyet'in işlem yapmasının ardından harekete geçen İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü de, U.G.'ye Hayvanları Koruma Kanunu'nun 6. Maddesi uyarınca 687 TL para cezası kesti.

Bornova Belediye Başkanı CHP'li Kamil Okyay Sındır da olayı konuda, “Buna neden olanların yasalar önünde en kısa zamanda hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

DİSİPLİNE DE VERİLECEK

Bu arada U.G.'nin öğrenim gördüğü Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Bir kediyi tekmeleyerek öldüren genç hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemlere başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, “EÜ Su Ürünleri Fakültesi'ne bu yıl kayıt olan U.G.'ın yapmış olduğu insanlık dışı davranışı tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz olarak kınıyoruz.

Farklı toplumsal olaylarda olduğu gibi, bu insanlık dışı davranışın neticesinde akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizden gelen yoğun tepkiler üniversitemizin etik ve bilimsel değerleri her zaman öncelikle savunmakta olduğunu göstermektedir.

İnsan ve hayvan haklarına saygı, üniversitemiz öğrencileri ile paylaşılan temel değerlerdendir. Bu kapsamda öğrenci hakkında Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

İZMİR/DHA