Pazar Postası Kedi ve köpeklerin insanlardan lüks tatili
Paylaş
Kedi ve köpeklerin insanlardan lüks tatili

Kedi veya köpeği olan bilir. Tatile çıkma zamanı gelince, onlarla birlikte kalacak otel bulmak çok zordur. Sevimli dostlarımızı gözümüz arkada kalmadan bırakacak bir yer bulmak şart olur. Türkiye'de de artık birçok yer bu hizmeti veriyor

Ancak yurt dışındaki örneklerin bazıları var ki insanın ağzını açık bırakıyor... Zenginlerin kedi ve köpekleri de sahipleri gibi lüksün tavan yaptığı birinci sınıf tatil yapabiliyor. Ve bunun için sahipleri küçük bir servet ödüyor...

Televizyon ve rahatlatıcı müzik yayını var

Bunlardan biri Amerika-Teksas’taki The Palms Pet Resort&Spa (www.thepalmspetresort.com/H-Canines.html). Burası kedi ve köpekler için konaklamak dışında birçok aktiviteyi de beraberinde sunuyor. Kediler ve köpekler bu otelde rahat, konforlu yataklarda konaklıyor. Hepsinin ayrı ayrı odaları var. The Palms Resort&Spa’da köpekler için iki çeşit oda bulunuyor: ‘Suit’ ve ‘cabanes’. Suit odalarda sıcak havalarda klima, soğuk havalarda da ısıtma sistemi devreye giriyor. Havalandırmaların en önemli özelliği içeriye yüzde yüz temiz hava girmesi. Köpekler adeta dışarıdaki havayı soluyorlar. Suit odaların bir diğer özelliği de her birinde televizyon ve rahatlatıcı müzik yayınının olması. ‘Cabanes’ adındaki odalar ise büyük köpekler ve ailesi olan köpekler için düşünülmüş. Cabanes’ların egzersize uygun bahçeleri de var. Kediler ise katlı lüks odalarda kalıyorlar. Seyretmeleri ve rahatlamaları için odalarının karşısında koca bir akvaryum bulunuyor. Oyun saatlerinde kedilerle uzman eğitmenler ilgileniyor. Köpeğiniz ve kediniz bu otelde konaklarken özel yemekleri, ilaçları, diş temizliğinden tüylerinin taranmasına kadar tüm günlük bakım ihtiyacı burada karşılanıyor. Eğitimli bakıcılar köpek ve kedilerin emrine amade!

Feng shui’ye göre dekore edilmiş

Pittsburg-Amerika’daki Cozy Inn Pet Resort and Orchid Spa da yine minik dostlarımız için muhteşem bir konfor sunuyor. Çin felsefesini benimseyen otel, yaşanan mekanları harekete geçiren feng shui’ye göre dekore edilmiş. Böylece kediler de köpekler de tatil yaptıkları çevreyi yadırgamıyor, aheng içinde yaşıyorlar. Burada kaldıkları süre boyunca tüm canlılar pozitif enerji altına giriyor. Aromaterapi masajından, müzik terapi, spa, renk stimülasyonuna kadar her türlü aktivite Cozy Inn Pet Resort and Orchid Spa’da var. Odaların da aktivitelerden geri kalır tarafı yok. Odalarda televizyon, farklı kanepeler, oyuncak kutusu ve kapısında görevli var. Dilerseniz boyu çekiliyor. Tatil sonunda hatıra olarak fotoğrafları alabiliyorsunuz. Burada yirmi dört saat kedileriniz ve köpekleriniz gözetim altında, telaşlanmaya gerek yok. Veteriner herhangi bir sağlık sorununda evcil hayvanınıza sizden daha iyi bakacaktır emin olun. Uzman bakıcılar gözetiminde köpeğiniz onlar için tasarlanmış özel havuzda yüzebilir, bahçede keyifli vakit geçirebilirler.

Yaz mevsimi geldi çattı. Seyahat programını pek çoğumuz kıştan halletti. Ama sevimli dostunuzun tatilini düşündünüz mü? İşte tatile çıkmadan aklınızda bulundurmanız gerekenler:

Bir pansiyonda kalacaksa;

Tatile giderken köpeğinizi veya kedinizi bırakacağınız yerler genelde deneyimli, bilgili yerler. Bakıcıları arasında veteriner hekim de mutlaka bulunuyor. Şehirde bulunan pansiyonlar onları kapalı alanda tutuyor. Şehir içindekilerin ulaşımı kolay da olsa sağlık açısından çok güvenli değil. Çiftlik tarzındaki işletmeleri tercih edebilirsiniz. Ancak çiftliklerde de parazite maruz kalabilme riski var. Hekiminize danışırsanız, minik dostunuzun bağışıklığını güçlendirebilirsiniz. Evin anahtarını bir arkadaşınıza bırakmak daha güvenli bir yöntem olacaktır.

Sevimli dostunuz da sizinle tatile gelebilir ama;

* Kediniz veya köpeğinizle uçak yolculuğu yapmak istiyorsanız, önceden rezervasyon şart.

* Köpeğinizi ya da kedinizi 45x35x23 cm ölçülerinde bir kutuda taşımalısınız.

* Ayrıca evcil hayvanınızın kilosu 6’yı geçmemeli. Aksi halde onu kargo bölümüne vermek zorunda kalabilirsiniz.

* Evcil hayvanınızın sağlık belgesini, aşı kağıdı ve kimliğini yanınıza alın.

PETFEST’i KAÇIRMAYIN!

Whiskas ve Pedigree İstanbul Petfest’i Parkormand’da düzenliyor. Sokak hayvanları için düzenlenen projeden elde edilecek gelir, Barınak Gönüllüleri Derneği ile belirlenecek barınakların iyileşmesinde kullanılacak. Yarışma ve gösterilerden oluşan çok sayıda köpek aktivitesi, çocukların hoşça vakit geçireceği oyun parkları, workshoplar ve seminerler var. Son gün bugün, kaçırmayın!

( 05.06.2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır.)

Haberin Devamı