Gündem Kediler yüzünden boşanmanın eşiğine geldi

Kediler yüzünden boşanmanın eşiğine geldi

Paylaş
Kediler yüzünden boşanmanın eşiğine geldi

Bilge Contepe evde 10 köpek, 60 kedi besleyince eşi evi terk etti

Türkiya Yeşiller Partisi Kurucusu ve eski başkanı, çevreci hayvansever Bilge Contepe, evinde beslediği 10 köpek ve 60 kedi nedeniyle 36 yıllık eşi Bodrum Rotary Kulübü eski Başkanı Yüksek Mimar Kaynak Contepe'yle boşanmanın eşiğine geldi. Hayvanlar yüzünden 2 hafta önce evi terkeden eşi hakkında Hayvan Hakları Derneği ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Bilge Contepe, “Sonuç ne olursa olsun hayvanlarımdan vazgeçmeyeceğim” dedi. Kaynak Contepe ise eşinin son 2 yılda eve topladığı kediler yüzünden, yaşamın imkansız hale geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

2 köpek ve 3 kedisi bulunan 61 yaşındaki Bilge Contepe, son 2 yıl içinde 7 köpek ve 57 sokak kedisini de sahiplenerek Torba semtindeki tripleks villasında beslemeye başladı. Özel bahçe içindeki villasının terasına kediler için özel suluklar ve barınacakları yer, bahçeye ise köpek kulübeleri, kuş kafesleri ve yemlikler yaptırdı. Ancak Contepe'nin hayvanlara olan bu düşkünlüğü 36 yıllık hayat arkadaşı 66 yaşındaki Kaynak Contepe'yi rahatsız etti. Kaynak Contepe, iddiaya göre eşinin evde olmadığı bir sırada kedileri toplayıp Güvercinlik Köyü'ndeki ağaçlık bir alana saldı. Eve döndüğünde kedilerinin olmadığını görüce çılgına dönen Bilge Contepe, eşinin bıraktığı yere giderek kedilerden bulabildiklerini geri getirdi. Ancak, Contepe çiftinin arası bu nedenle açıldı. Kaynak Contepe 2 hafta önce evi terk etti.

Haberin Devamı

‘KEDİLERİ BAHANE ETMESİN’

Bilge Contepe, eşinin hayvanlara yaşam hakkı tanımadığını ileri sürüp, hakkında Hayvan Hakları Derneği ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eşinin evlenirken kendisinin bu tutkusunu bildiğini belirten Contepe şunları söyledi:

“Yaşadığım yer tatilcilerin yoğun olduğu bir bölge. Pek çoğu sezon bitiminde kedi ve köpeklerini sokağa terkediyor. Kışın soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan bu hayvanlar açlık ve çeşitli hastalıklar nedeniyle zor durumda kalıyor. Bir yaşam savunucusu olarak, bu hayvanlara karşı duyarsız kalmam mümkün değil. Bu hayvanları veterinere götürüp, kısırlaştırıyorum, tedavilerini ve bakımları yaptırıp, sahiplendirmeye çalışıyorum. Doğal olarak sayıları artınca evime aldım. Ancak, bugüne kadar tüm siyasi ve çevre adına verdiğim mücadelelerde eşimden destek gördüm. Ben de aynı şekilde sivil toplum örgütü çalışmalarında kendisine desteğimi esirgemedim. Ancak, tam da mutlu olarak yaşayacağımız bir dönemde kedilerimi bahane edip evi terketmesi ağırıma gider. Kedileri baskı aracı yapmasın. Zaten kışın terasa çıkmıyoruz. Yazın da kedilerin çoğu, geldikleri evlere geri dönüyor.”

HAYVANSEVERİM AMA, BU KADARI DA FAZLA’

Kaynak Contepe ise eşinin son iki yılda eve topladığı kediler yüzünden evde yaşamın imkansız hale geldiğini söyledi. Kendisinin de bir hayvansever olduğunu vurgulayan Contepe şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ancak herşeyin bir sınırı var. Beraber yaşadığımız ortak alan olan evimizde yaz aylarında balkona çıkamaz oldum. Güvercinlik Köyü'ne götürüp kedileri bıraktığım doğru. Çünkü birkaç yıl içerisinde böyle giderse yüzlerce kedi ve köpek evin içinde olacak. Hem hayvanların hem de bizim sağlımız açısından bunun doğru olmadığını anlatmaya çalıştım, olmadı. Hakarete varan sözler sarf edince evi terk ettim. Bundan sonra ne olacak bilmiyorum. Savcılığa ve Hayvan Hakları Derneği'ne şikayet edebilir, ancak bu konuda beni hayvan düşmanı gibi göstermesi doğru değil.”

Yaşar ANTER/BODRUM(Muğla), (DHA)