Gündem Kedileri barındırdı kendi evsiz kaldı

Kedileri barındırdı kendi evsiz kaldı

Paylaş
Kedileri barındırdı kendi evsiz kaldı

Adana'da 'kedi dostu' olarak anılan 86 yaşındaki Havle Iraz'ın kedilerle kaldığı iki katlı evi yanınca, belediyeye ait depoya sığındı

Eşi yıllar önce ölen, 3 çocuğu da evlenince yalnız yaşayan Iraz, 3 ay önce yangın şoku yaşadı. Alışveriş için bakkala giden Iraz, dönüşte evinin yandığını gördü.

Haber verilen itfaiye, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangına müdahale etti, ancak, ahşap ve eski yapı olan 2 katlı ev, kül oldu.

Eşyaları da yanan Iraz, bir süre komşularının yanında misafir kaldı, ardından belediyeye ait su motoru bulunan bir depoda yaşamaya başladı.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'A MEKTUP

3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşıyla geçinen, mahalleli sakinlerinin de destekleriyle yaşamını sürdürmeye çalışan Iraz, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da mektup yazarak yardım istedi.

Yangın sonrası bakamadığı kedilerin de sahipsiz kaldığını gözyaşları içinde anlatan Iraz, “İki katlı evin alt katında sokak kedilerini besliyor, onlarla da vakit geçiriyordum.

Kediler 35 yıldır çocuklarım gibi olmuştu. Ev yanınca ben evsiz, kedilerim sahipsiz kaldı. Ben, kendimin evsiz kalması kadar kedilerin sahipsiz kalmalarına üzüldüm. Evimin alt katı onlar için barınak olmuştu.

Ben ne yersem onlara da veriyordum. Çocuklardan da hayır yok. Tek başıma kaldım. Şimdi su motorunun olduğu harabe depoda kalıyorum. Burası sağlıklı değil, fareler, sürüngenler dolaşıyor.

Yardım için başvurmadığım yer kalmadı, bir sonuç alamadım. Mahalle halkı yardım ediyor ama nereye kadar. Artık dayanamaz oldum, kendime kalacak bir yer arıyorum” dedi.

Tahsin ÜLKER/ADANA (DHA)

2