Gündem Kefenleme ve cenaze yıkama kursu

Kefenleme ve cenaze yıkama kursu

Paylaş
Kefenleme ve cenaze yıkama kursu

Mardin Müftülüğü'nün öncülüğünde kentte ihtiyacı gidermek için erkeklere yönelik 'Cenaze yıkama ve kefenleme' kursu açtı

Kursa katılanlara Fuat Yağcı Camii’nde uygulamalı eğitim verilirken, İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya, olası bir afet ve depremde yaşanabilecek toplu ölümlere karşı kursu düzenlediklerini, gelecek dönem de kadınlara yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.

İl Müftülüğü ile Mardin Halk Eğitim Merkezi'nin iş birliğiyle açılan kursa 35 kişi katıldı. Fuat Yağcı Camii’nde uygulamalı verilen eğitimi yerinde inceleyen Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, özellikle Mazıdağ İlçesi Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009'da 44 kişinin öldürülmesinin ardından cenazeleri defnetmekte büyük güçlük çektiklerini söyledi.

CAMİDE UYGULAMALI EĞİTİM

Kurs öğreticisi Hasan Yenigün, katılımcılardan birine kefen giydirerek, uygulamalı eğitim verdi. Yenigün, kursiyerlere ölüm ve hayat, abdest ve gusül, şehitlik ve şehit cenazesi, cenazenin yıkanması, kefen ve kefenleme, cenaze namazı ve duaları, taşıma ve defin hakkında bilgiler verildiğini söyledi.

Kursiyerlerden Mardin Artuklu Üniversitesi’nde görevli İlhan Oruk da insanlığa karşı görevini yerine getirmek için kursa katıldığını belirtirken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer ise 100 saatlik kursun büyük bir bölümünün uygulamalı olacağını söyledi.

Nezir GÜNEŞ/MARDİN (DHA)