Gündem Kefil oldu, herşeyi gitti

Kefil oldu, herşeyi gitti

Paylaş
Kefil oldu, herşeyi gitti

Kefil olduğu arkadaşı borcunu ödemedi tesisi icrada 20 bin TL'ye satıldı

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Akaçaova Köyü'nde kefil olduğu arkadaşının 18 bin liralık borcu yüzünden icra yoluyla 150 bin lira değerindeki tavuk entegre tesisi 20 bin liraya satılan Serkan Atalay, cinnet geçirip dehşet saçtı. Elinde tüfeğiyle icrayı uygulatan Tarım Kredi Kooperatifi'ni basan Atalay, Müdür ve 2 personeli 1 saat boyunca rehin aldı. Güçlükle ikna edilen Atalay, tüfeğini bırakıp jandarmaya teslim oldu.

Haberin Devamı

Olay bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Akçaova Köyü'nde oturan Mustafa Aydoğdu, Tarım Kredi Kooperatifi'nden 55 bin lira kredi çekti. Kullandığı kredi için de aynı köyde tavuk entegre tesisi bulunan arkadaşı Serkan Atalay ona kefil oldu. İşleri iyi gitmeyen Mustafa Aydoğdu, borcunun tamamını ödeyemeyince kalan 18 bin liralık bölümü için Tarım Kredi Kooeperatifi haciz işlemi başlattı. Kredi kullananın varlığı kalmadığından haciz, kefil olan Serkan Atalay'a uygulandı.

Tarım Kredi Kooperatifi'nin avukatı, kefil Serkan Atalay'a ait yaklaşık 150 bin TL değerinde olduğu belirtilen tavuk entegre tesisini satışa çıkarttırdı. Tesis 20 bin TL gibi ederinden çok daha ucuz fiyata satıldı.

Tüm girişimlerine rağmen 150 bin liralık tesisi elden giden Serkan Atalay, bugün saat 11.00 sıralarında eline otomatik av tüfeğini alarak Tarım Kredi Kooeparatif binasını bastı. “Sizde hiç vicdan yok mu? Borç benim değil. Benim kefil olduğumu biliyorsunuz. 150 bin liralık tesisimi yok pahasına sattırdınız. Beni mahvettiniz” diye bağırarak Müdür Zeki Tiryakioğlu ile 2 çalışanı rehin aldı.

Haberin Devamı

Kooeparif binasına gelen ve çevrede önlem alan jandarma ekipleri ile bir saate yakın süre konuşan Serkan Atalay, güçlükle ikna edildi. Serkan Atalay daha sonra tüfeğini bırakarak jandarmalara teslim oldu. Atalay. sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN/KANDIRA (Kocaeli), (DHA)