Spor Keita neden satıldı?

Keita neden satıldı?

Paylaş
Keita neden satıldı?

Galatasaray taraftarı, sarı-kırmızılı yönetimden kadronun güçlendirilip, yeni transferler yapılmasını beklerken Keita'nın satılması adeta soğuk duş etkisi yaptı

Sarı-kırmızılı yönetim Mehmet Topal’ı 5 milyon Euro'ya sattıktan sonra, Keita’yı da 8 milyon 150 bin Euro'ya elden çıkarıp 12 milyon Euro'ya aşan bir transfer bütçesi oluşturdu.

Ayrıca Keita’da Mehmet Topal gibi 200 bin Euro alacağından feragat etti. Keita’nın transferini geçen yıl 7,5 milyon Euro'ya 3 taksitte 2 yıl vadeli olarak gerçekleştiren sarı-kırmızılı yönetim bu kez peşin 8 milyon 150 milyon Euro'ya satarak öncelikle ekonomik anlamda kâr etmiş oldu.

Keita’nın transferini gerçekleştiren Haldun Üstünel futbol şubesindeki görevinden istifa etti. Üstünel’in yetkilerini devralan sportif direktör Adnan Sezgin ise Üstünel’in aldığını kolayca sattı.

FENERBAHÇE MAÇINDAKİ KIRMIZI KART

Keita’nın satılmasının tek nedeni sadece para değil elbette. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartı, teknik direktör Frank Rijkaard da yöneticiler de bir türlü unutamadı.

GALATASARAY, KEİTA'YI SATTI

Çünkü maç öncesi 1 hafta süreyle Keita’ya F.Bahçe maçındaki atmosfer anlatıldı. Tahriklere, provakasyonlara kapılmaması için sıkı sıkı uyarıldı.

Ancak Keita, Roberto Carlos’a yaptığı hareketle takımını 10 kişi bırakıp yenilgide belki de en büyük etkeni oluşturdu.

GEÇ GELİŞLERİ SORUN OLDU

Fildişi Sahili Milli Takımı’nda da yer alan yıldız oyuncu izin zamanlarında İstanbul’dan ayrıldığı zamanlarda sürekli geç geldi. Bu konuda da uyarıldı ancak Keita aynı alışkanlığını sürdürüp, izinlerinden geç dönmeye devam etti.

G.Saray’ın mali durumunu bilmeyen yok. Futbolcu alacaklarında zaman zaman gecikmeler yaşandı. Ancak geçen yıllarla kıyaslandığında hiç de abartılacak bir durum yoktu.

Sarı-kırmızılı kulüpte yakın geçmişi bilmeyen Keita, transfer ödemelerinde birkaç günlük gecikme dahi olsa tepki gösteriyor, sorun çıkarıyordu. Ödeme yapılana kadar antrenmanlarda isteksiz çalışıyor ve takım arkadaşlarını da etkiliyordu.

Ali Sami Yen’de oynanan iç saha maçlarında üst düzey performans gösteren Keita, yine yönetime göre deplasman oyunlarında ise oldukça etkisizdi.

Bu konudan teknik direktör Frank Rijkaard ayrıca sıkıntı duyuyordu. Keita’nın saha içindeki bazı centilmenlik dışı hareketleri de sarı-kırmızılı yönetimi rahatsız etti.

DÜNYA KUPASI'NDA KAKA'YA YAPTIĞI HAREKET

Bazı maçlarda rakipleri ile gereksiz tartışmalar içine girmesi ve hakemi aldatıcı hareketlerde bulunması sıkıntı yarattı.

Son olarak Dünya Kupası’nda Fildişi Sahili-Brezilya maçında hakemi aldatıp, Kaka’nın atılmasına neden olması bile başkan Adnan Polat ve diğer yöreticileri rahatsız etti. Bütün bu etkenler ve sıcak para bir araya gelince Keita’nın satılması önlenemez bir hal almıştı. Ve beklenen satış gerçekleşti.

3

Haberin Devamı