Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu Adana'da "Türkiye'yi Böldürtmeyeceğiz" mitinginde konuştu
Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu Adana'da "Türkiye'yi Böldürtmeyeceğiz" mitinginde konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye genelinde yapacağı "Türkiye'yi Böldürtmeyeceğiz" adlı mitinglerinin ilki için Adana'da halka seslendi. CHP lideri, miting sırasında açılan bir dövizi görmezden gelmedi ve 'Aramızda ülkücüler de var! Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar' dedi

İşte Adana'daki mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları:

LİNÇ EDİLEN ASKERLERİN HESABINI SORACAĞIZ


15 Temmuz'da darbe girişiminde linç edilen askerlerin hesabını soracağız. Sen komutandan hesap sormuyorsun, erden erbaştan hesap soruyorsun.

Adana meydanında soruyorum. Onlar ne istedi de siz vermediniz!


SEN DE O ANAYASAYA TIPIŞ TIPIŞ UYACAKSIN


Yüzde 92 ile kabul edilen anayasaya uymam diyor. Vatandaşa gelince anayasa var sana yok öyle mi? Adana meydanında söylüyorum sen de tıpış tıpış o anayasaya uyacaksın.

Bu ülkenin çimentosu laikliktir. Kim neye inanırsa inansın! bütün samimi inançlı kardeşlerime sesleniyorum; senin incancının başımın üzerinde yeri var. İnancını siyasete alet eden bu ülkeye en büyük kötülüğü yapan insandır.

TÜRKİYE'Yİ YARI AÇIK CEZAEVİNE ÇEVİRDİLER!


Bu Türkiye'de basın özgürlüğü olmalı, gazeteciler istediği gibi yazabilmeli. Basın medyanın yüzde 90'ı hükümetin kontrolündedir. Tek bir ağızdan tek tip konuşuyorlar! Onları oraya çıkaranlar hükümet yanlılarıdır. CHP iktidarında medya özgürlüğünü sağlayacağız.Gazeteciler hapiste ama sanmasınlar ki yalnızlar. Türkiye'yi yarı açı cezaevine çevirdiler. Kimse unutmasın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi oldukça medya özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Hapiste tek bir gazeteci kalmayana kadar namusumuzla, inancımızla mücadele edeceğiz.

"ARAMIZDA ÜLKÜCÜLER DE VAR"


Başkanlık sistemine karşıyız mitink yapmak istiyoruz diye başvuruyorlar izin vermiyorlar. Karşı düşünceye izin yok, yasak diyorsun! Sen yasağı al başına çal! Yasağı CHP iktidarında kaldıracağız.

Aramızda ülkücüler de var! Onlar da Başkanlığa karşıyız diyorlar.


(Adana'daki CHP mitinginde açılan pankart)

Onlar bölücü biz birleştiririz. Hep bir ağızdan söylüyoruz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez!

Dış politikada büyük hatalar yapıldı. Dış politika çıkarlara teslim edilemez. Suriye'ye girdik! Askerlerimiz şehit oldu, kim vurduya gitti! Kimin vurduğu belli değil. Bir hükümet var iktidarda kimin vurduğu belli değil.Nasıl devlet yönetimi bu! Böyle bir şey bugüne kadar başımıza gelmedi! İlk kez Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarihinin en derin hezimetini yaşıyor. Gidiyorlar, biz Musul Valisi'nden izin aldık diyorlar. Yabancı bir devlet gelecek bizim Konya Valisi'nden izin aldık diyecek! Devleti ne hale getirdiler! Bütün bunlar olurken en çok konuşan kişi hiç bir sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı! Kimse de dönüp demiyor ki 'Sayın Cumhurbaşkanı Başbakan benim sen değilsin. Dışişleri Bakanı var biraz da o konuşsun' diyemiyor! Aklını kiraya verdiği için söyleyemiyor. Koltuğuna sahip çıkamayan Türkiye'ye sahip çıkamaz.

BENİM CUMHURBAŞKANIM VERDİĞİ SÖZÜN ÜZERİNDE DURUR


Çıktı dedi ki 'Esed'in hükümranlığına son vermek için Suriye'ye girdik' MGK açıklama yaptı 'Hedef Esad değil' dedi. Putin ayar çekince 'Fırat Kalkanı'nın hedefi de herhangi bir ülke ve ya kişi değil. Sadece terör örgütleri için gittik' dedi. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir başka ülkenin devlet başkanı tarafından 'ayarlanırsa' bunu kabul etmiyorum! Benim Cumhurbaşkanım onuruyla namusuyla verdiği sözün arkasında durur.

İsrail özür dileyecekti, dilemedi! Tazminat ödeyeceklerdi ödemediler! Gazze ablukası kalkacaktı, kalkmadı! Dün adliyede dava görülüyordu. Dediler ki hakkımızı aramayı engelleyemezsiniz dediler! Biz milliyetçiyiz dediler bunlar kağıttan milliyetçi! Ege'de 18 adaya Yunanistan bayrak çekmiş niye müdahale etmiyorsunuz diyoruz bizim daha büyük işimiz var diyorlar!Ülke pazarlık yapılarak başkanlık gelmez! Başkanlığı da getirmeyeceğiz!

CHP'nin milliyetçiliği Kıbrıs'ta Beş Parmak Dağlarına yazılmıştır. Afyon'da tarlalara yazılmıştır.

BİR ÜLKEDE KADININ YÜZÜ GÜLÜYORSA...


Bir ülkede kadınların yüzü gülüyorsa bilin ki o ülkede huzur vardır. Şimdi diyorlar ki yastık altındaki dolarları bozdurun. Sen yastık altında para mı bıraktın! Sen ayakkabı kutularındaki paraları bozdurdun mu?

Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimcilikte örnek gösterdiği kent Adana'dır. Adana'nın bereketli toprakları var. Sinemacıları var, oyuncuları, müzisyenlerei var! Her Adanalı bir İnce Memet'tir. Her Adanalı yiğittir. Her Adanalı bayrağını taşır, vatan sevgisini taşır.

14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorlar, hangi sorunu çözdüler! Aman aman dolarları bozdurun diyorsunuz! Dolar sizde kardeşim, bozdurun!

Turist gelmiyor! Niye gelsin, kavganın olduğu yere turist mi gelir!

Biz çağdaş ve uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz. Elbette Ortadoğu'yu kucaklayacağız, onların kalkınmasına katkı vereceğiz ama biz her şeyden önce Gazi'nin söylediği gibi çağdaş uygarlığı aşmak zorundayız. Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ne istiyoruz kadın erkek eşit olsun istiyoruz.

Haberin Devamı