Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Besmelesiz etin saraya gitmesi lazım

Kemal Kılıçdaroğlu: Besmelesiz etin saraya gitmesi lazım

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu: Besmelesiz etin saraya gitmesi lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert eleştirilerde bulundu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sırbistan'dan et alacağız. Bizim aklımıza Sırbistan kasabı geliyor. Katleden bir Sırp. Miloseviç hapiste. Onunla tokalaşıyorsun. Bu etin saraya gitmesi lazım. Bunlar besmelesiz kesildi. Adam kul hakkı yemeye alışmış zaten" dedi.


İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Çok sayıda hekim arkadaşımız hastanede. Deniz Baykal kararlılığın ismidir. Tüm dualarımız Deniz beyle.

Enis Berberoğlu, İstanbul Milletvekili. Geçmişi başarılarla dolu bir milletvekili. Önemli bir gazeteci. Olmayan bir suçtan ceza kesildi kendisine. Olmayan bir suçtan casusluk iddiası ile karşı karşıya kaldı. Bozulmuş kararın tutukluluğu olur mu? Yargının adalet bağlamında ciddi bir ivme kaybettiğini biliyorum. Bunu ben söylemiyorum. Saygıdeğer yargıçlar söylüyorlar.

Anayasa Mahkemesi AİHM kararı çıkmadan önce adaleti dağtmalıdır. Bu ülkeye er ya da geç hukuk da adalet de geelcek. Ama sorun gecikmesi.


"ÖNCE AĞZINI YIKA SONRA ECEVİT'İN ADINI AĞZINA AL"


Deniz bey Türk siyasetinin önemli isimlerinden bir tanesidir. Adalet savunmuştur demokrasiyi savunmuştur. Hapse girmesi çıkması önemli değil. Bizim tarihimizde böyle insanlar fazladır bunlardan bir tanesi de Bülent Ecevit'tir. Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen diyen Bülent Ecevit'tir. Kıbrıs'ta barışı sağlayan kişidir Bülent Ecevit. Siz ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Ecevit'in yaşlılığını istismar edersen biz deriz ki 'Dur arkadaş orada sen önce ağzını bir yıka sonra adını ağzına al.' Hem Müslüman olacaksınız hem öbür dünyaya intikal etmiş insanların hakkında konuşacaksınız. Müslümanlıkta yok böyle bir şey. İnsanda biraz vicdan olur, ahlak olur, insanda biraz insan olma duygusu olur. Bir insan insanlığını kaybetmişse böyle bataklıklara saplanabiliyor. Askerin başına çuval geçirildiğinde neredeydin?


"HER GECE KORKUDAN SARAYIN BAŞKA ODASINDA YATIYORSUN"


Ege Adaları işte... Bize ait adalar işgal ediliyor beyefendide tık yok. Ecevit gitti birisinin dizinin dibine mi çöreklendi? Bu gitmişti, çöreklendi. Sen deliğe süpürülme diye danışmanını Amerika'ya göndermiş insansın sen. Türkiye Cumhuriyeti kabile devleti değildir diyor. Hah şunu çok iyi bileydin. Ama sen kabile devleti yapmak için özel olarak mücadele ediyorsun biz de sen kabile devleti yapma diye mücadele ediyoruz. Dış dinamiklerin savurduğu devlet kabile devletidir. Çünkü stratejiniz yoktur. Millet aç sen saraylarda yaşayacaksın bin 100 odalı. Sonra da her gece başka bir odada yatacaksın. Neden? Korkudan.


"ABD İLE BARIŞ İÇİN 77 MİLYON DOLAR ÖDEDİN"


Bir de reisin elemanları var, milletvekillleri. Hiç biri de demiyor ki sen reis oldun tamam kabile reisisin bizim adımıza niye konuşuyorsun. Millet sizi buraya 19 mayıs hareketleri yapın diye mi gönderdi milletin çıkarlarını koruyun diye mi gönderdi? Biliyorsunuz bu kişi çok sık kandırıldığını söyler. Barzani, El Nusra, FETÖ...Herkes kandırdı. ABD ile barış için 77 milyon dolar ödedi lobi şirketlerine. Cebinden mi ödedin? Beni kandırdı diyecek şimdi. Bir kabile reisi her önüne gelen tarafından kandırılıyorsa o kabileyi yönetemez.


"DEVLET YÖNETİYOR AMA 4 AYDIR MAAŞ YOK"


Maden işçileri... Bine yakın işçi 4 aydır maaş almıyor. Naksar holdinge bağlıymış. FETÖ'den el koyuluyor TMSF'ye devrediliyor. Devlet yönetiyor yani ama bin maden işçisinin maaşlarını ödemiyor. Sevgili işçi kardeşim sana sendikan dahi sahip çıkmazken sana CHP Genel Başkanı sahip çıkıyor.

Diyorlar ki büyüdük...Kim büyüdü? Ensesi kalın Ankara'daki beyler. Ne olacak çiftçinin kamyon şoförünün hali? Şimdi çiftçilere söyleyeceğim bir laf var; Bu iktidarı ben mi getirdim? Sen getirdin. Hiç bir sözlerinde durmadılar. Şimdi sandığa gidince diyeceksin ki 'Beni perişan ettin sen de perişan olacaksın.' Ben çiftçinin oyuna talibim sözümü tutmazsam beni de perişan et. TBMM'de vergi kanunu görüşülüyor, 3 büyük telefon şirketinin 5 milyarlık borcunu siliyorlar. Benim çiftçilere sözüm 4 milyar 300 milyon liralık borcu da faizi de sileceğim. Saman alıyoruz. Kim yaptı? Diyecek ki 'CHP yaptı.' Bu yetmedi Sırbistan'dan 5 bin ton löp et ithal edeceğiz. Deri orada kalacak. 2010'da et ithalatına 6 liradan başladık bugün 14 lira. Sırbistan'dan et ithal ediyorlar kıymanın kilosu 45 lira.


"SEN FAİZCİLERİN ADAMISIN"


İşçi asgari ücrete mahkum edildi emekliler her yaz başka yerde tatil yapıyor. Bu ülkenin 80 milyonu bir avuç faizciye çalışıyor. 3 yıllık sürede vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartları nedeniyle bankalara ödedikleri faiz eski parayla 127 kartrilyon. Bu vatandaşların Türkiye'de ödediği vaiz. Bir de Türkiye'nin dışarı ödediği faiz var. Bu yıllın Mayıs'ı ile Ağustos'u arasında ek faiz 2 milyar 550 milyon dolar. Bunu ben mi ödüyorum? E sen faize karşıyım diyordun elinde her türlü yetki var. Faizi indirsene. Çıkar bir KHK. Gücün var. Neden yapmıyorsun? Çünkü sen faizcilerin adamısın. Onun gücü garibana yetiyor.


"SENTETİK UYUŞTURUCU KULLANIMINDA TÜRKİYE AVRUPA BİRİNCİSİ"


7 milyona yakın işsizimiz var. Memlekette huzur olmaz. Bu tablo ahlakta yozlaşmayı getiriyor. Birleşmiş Milletler geçen bir açıklama yaptı. Diyor ki sentetik uyuşturucu kullanımda ve ölümlerde Türkiye Avrupa birincisidir. Bu ayıp bile sizin boynunuza asılmalı. Bu ailelere gidin anne perişan baba perişan. Hiç bir şey yapmıyorlar. Bunların derdini kim dile getiriyor? Biz getiriyoruz. Bunlar bizim çocuklarımız. Suç oranının en düşük olduğu belediyeler CHP'li belediyelerdir.

"BESMELESİZ ETLERİN SARAYA GİTMESİ LAZIM"


Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edeceğiz. Kozaklı'dan dönerken Kırşehir'e uğradık. Bir vatandaşımızın taziyesine. Bana küçük bir not verildi. İthal etin girmesini istemiyorlar. Sırbistan'dan et alacağız. Bizim aklımıza Sırbistan kasabı geliyor. Katleden bir Sırp. Miloseviç hapiste. Onunla tokalaşıyorsun. Bu etin saraya gitmesi lazım. Bunlar besmelesiz kesildi. Adam kul hakkı yemeye alışmış zaten. İşçi asgari ücrete mahkum edildi. Peki kazanan kim? Faiz lobisi alıyor.