Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ elebaşı Gülen'e tepki: Bir densiz açıklama yapıyor
Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ elebaşı Gülen'e tepki: Bir densiz açıklama yapıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen'in "15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir" açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, " Şimdi bir densiz, FETÖ'nün elebaşı kalkmış şu açıklamayı yapıyor: 15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir diyor. Sen, Balyoz, Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri, milliyetçileri ortağınla birlikte temizlemedin mi? Biz bunları unuttuk mu sanıyorsun?" dedi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Basın özgürlüğü önemli. Sadece bizim için değil, demokrasisi gelişmiş tüm ülkeler için basın özgürlüğü dördüncü güç olarak kabul edilir. Dün 24 Temmuz'du. Basın bayramı ve basından sansürün kaldırılışının 109. yılıydı.


"109 YIL SONRA MEDYADA ÖZGÜRLÜK YOK"


109 yıl önce medya özgürlüğü ve basın üzerinden baskı kaldırıldığı için bayram ilan edilmişti. Ancak 109 yıl sonra medyada özgürlük yok. Gazeteciler dünü bayram olarak kutlayamadı. Basın özgür olacak ki vatandaş doğru haber alsın ama bunun önüne set çekiliyor. Basın bayramı Türkiye'de kutlanmadı. Aynı gün İstanbul'da adliyede Cumhuriyet gazetesinin davası görüşüldü. Cumhuriyet gazetesi bugüne kadar FETÖ gibi örgütlerle mücadele etti. Tüm ömrünü FETÖ'yle mücadeleye adayan gazetenin yazarlarını FETYÖ'ye destekten içeri alıyorsun. Akla hayale sığmıyor. Umarım adalet tecelli eder de bu arkadaşlarımız duruşmadan sonra serbest bırakılırlar. Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan savcı, FETÖ'den yargılanan bir isim.

"TÜRKİYE AK PARTİ'DEN İBARET DEĞİLDİR"


Dış politika ciddi iştir. İç politikaya malzeme edilmez. Türkiye'nin, 80 milyonun orta ses çıkarması gereken bir alandır. İç politikaya malzeme edersen duvara toslarsın. 15 yıl önce herkesle barışık olan bir Türkiye, herkesle düşman olan bir Türkiye sürecine evrildi. Buradan bütün AB'ye seslenmek isterim; Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti AKP'den ibaret değildir. Biz çocuklarımıza, evlatlarımıza güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Ortadoğu'nun şamar oğlanına dönen bir Türkiye değil, bütün dünyada saygıyla sözü edilen bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Bir şey söyleyip ertesi gün vazgeçen bir yönetim değil, söylediğinin arkasında duran bir yönetim bırakmak istiyoruz.

MESCİD-İ AKSA TEPKİSİ


Son günlerde Filistin yeniden kaynamaya başladı. Biz İsrail ve Filistin halklarının kavga etmesini istemeyiz ama İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa'da ibadeti yasaklamasını asla ve asla kabul edemeyiz. Her hükümetin her inanca saygı göstermesi lazım.


"ŞİMDİ BİR DENSİZ AÇIKLAMA YAPIYOR"


15 Temmuz darbe girişimini hepimiz yaşadık. Sokağın 15 Temmuz'u nedir onu da gayet iyi biliyoruz. Şimdi bir densiz, FETÖ'nün elebaşı kalkmış şu açıklamayı yapıyor: 15 Temmuz'u Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir diyor. Sen, Balyoz, Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri, milliyetçileri ortağınla birlikte temizlemedin mi? Biz bunları unuttuk mu sanıyorsun? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AK Parti size devleti teslim etti, savcınıza kurşun geçirmez araba tahsis etti. Onlar size hocaefendi diyorlardı. Her istediğinizi verdiler. 169 general verdiler, üniversiteler verdiler, rektörler verdiler, yüzlerce okul verdiler, yüzlerce dershane verdiler. Emniyet müdürleri verdiler, istihbaratçı sorunumuz var dediniz, istihbaratçılar verdiler, size banka kurdurdular, kurdeleleri kestiniz. Yüzlerce binlerce öğretmen verdiler. müsteşarlar verdiler ve siz daha da ileri gittiniz. Biz Türkiye'nin bütün sırlarınız istiyoruz, kozmik odayı istiyoruz dediniz, kozmik odayı da verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek vatana ihanettir, ihanet edenler de iktidardadır. Utanmadan sıkılmadan, bu darbe girişimini Atatürkçüler yapmış diyorlar. Asıl sorunlu seninle birlikte sana devleti teslim edendir. Sana devleti teslim edenlerde er geç hesabını soracağız, ki


Haberin Devamı