Hakan Çelik Kemal Kılıçdaroğlu iktidar hedefiyle geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Kemal Kılıçdaroğlu iktidar hedefiyle geliyor

Haberin Devamı

Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin ikilisi, yerel seçim sürecinde el ele vermiş ve CHP’nin İstanbul’daki oylarını ciddi olarak artırmayı başarmışlardı. Şimdi bu ikili, çok daha geniş bir kitlenin desteğiyle CHP’yi iktidara taşımak için kolları sıvadı. Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından 22- 23 Mayıs tarihlerindeki kurultayda parti liderliğine aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, daha ilk günden büyük bir halk desteği alacağının işaretlerini vermeye başladı. Kılıçdaroğlu, hafta sonu yapılacak kurultayın ardından büyük bir Türkiye yürüyüşü başlatacağını, adım adım bütün ülkeyi dolaşarak vatandaşların desteğini isteyeceğini söyledi.


Kılıçdaroğlu dün gazetemizin Ankara bürosunu ziyaret etti. Kalabalık bir gazeteci topluluğunun binaya girişinde takip ettiği Kılıçdaroğlu ile CHP’nin bundan sonra izleyeceği politikaları, kurultaya kadar geçecek süreçte yaşanabilecek olası gelişmeleri konuştuk.
Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta madende yaşanan göçükten büyük üzüntü duyduğunu, kurultayın hemen ardından bu şehre giderek halkla dayanışma içinde olacağını söyledi.

GÜRSEL TEKİN FAKTÖRÜ
Kılıçdaroğlu, kendisine destek veren de vermeyen de bütün partililere teşekkür ederek söze başladı. İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin konusunu özellikle ben açtım. Tekin’in çok önemli bir isim olduğunu ve kendisine tam destek verdiğini söyledi. Deniz Baykal’ın dönüp dönmeyeceği konusunda Kılıçdaroğlu’nun da kafasının net olmadığını gördüm ancak Kılıçdaroğlu’nun büromuza geldiği saatlerde Baykal’ın geri dönebilme şansı giderek azalmıştı. Zira CHP’nin 81 il başkanının 77’si Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını resmen ilan ettiler. Kılıçdaroğlu bu açık ara farka rağmen temkinli konuşmaya devam etti ve eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır” şeklindeki o ünlü sözünü hatırlattı.

“ÇOCUKLAR AÇ YATMAYACAK”
Kendinden çok emin, rahat ve ancak alışıldık mütevazı tavrını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, büyük hedefler peşinde olduklarını söyledi. Önceliğinin işsizlik ve yoksullukla mücadele olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Artık bir tek çocuğun bile yatağına aç girmesine gönlümüz razı olamaz” ifadesini kullandı. Güneydoğu sorununun çözümünü de ekonomide gördüğünü anlatan Kılıçdaroğlu “Halk aç kalırsa ya dağa ya mafyaya gider. Mutlaka bunun önüne geçmek lazım” diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DÜELLO ÇAĞRISI

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DÜELLO ÇAĞRISI

Anayasa paketi ve referandum süreci konusunda da iktidara meydan okuyan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı siyaset arenasında düelloya davet etti. AK Parti’nin anayasa değişiklik paketini “12 Eylül’ün sivil bir versiyonu” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sivil bir dikta rejimine doğru götürülmek istendiğini savundu. İktidara geldiklerinde, özgürlükçü, demokratik ve çağdaş bir anayasayı CHP olarak kendilerinin hazırlayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu’na göre halk bu referandumda “ret” oyu kullanacak.

ALEVİLİK KONUSU
Basında kendisine yönelik olarak Gandi benzetmesi yapılmasından rahatsızlık duymadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Gandi’nin hayatını barışa ve insanlığa adamış büyük bir devlet adamı olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, kimilerinin kendisiyle ilgili olarak “Alevi bir genel başkan doğru olmaz” yönündeki laflar çıkarmış olmasından da üzüntü duyduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, insanların hangi anne ve baba ile doğacaklarını seçmek gibi bir şanslarının olmadığını bunu soruşturmanın en temel insan haklarının ihlali olacağını vurguladı. Bunların siyasetin konusu olamayacağını söyledi.

BİR DESTEK BİR UYARI
Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden AK Parti hükümeti döneminde atılan bazı dış politika adımlarını doğru bulduğunu hissettim. Kemal Kılıçdaroğlu, İran’ın uluslararası topluma kazandırılması konusunda Türkiye’nin çaba göstermesini yararlı bulduğunu anlattı. Buna karşın Rusya’ya ihalesiz olarak verilen nükleer santral projesinden endişe duyduğunu anladım.

Kanal D’de Genç Bakış’tayım
Bu gece Milliyet Gazetesi köşe yazarı Abbas Güçlü’nün hazırlayıp sunduğu ve son dokuz yılda Türkiye televizyonlarının klasik programları arasına giren Genç Bakış’a katılacağım. Program Yalova’dan ekranlara gelecek. Genç Bakış’ta öğrencileri ilgilendiren konuların yanı sıra, CHP’deki son gelişmeleri ve dış politikada Türkiye’nin üst üste attığı adımları konuşacağız.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder