Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana meydan okuyorum...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana meydan okuyorum...

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sana meydan okuyorum...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da meydan okuyarak televizyon programına davet etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlediği grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Cesaretin varsa, korkak değilsen, vandal, ödlek değilsen senin havuz medyanda senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz'u tartışalım. Çık karşıma, sana açıkça meydan okuyorum" dedi.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Çocuklarımızı yetiştiren bir öğretmeni bir terör örgütü katletti. Cesedi Pülümür nehrine atılmış. Terörü yaratanlara nasıl lanet okumayız? O öğretmenin şahsında bütün eğitimci kardeşlerimizin başı sağolsun diyorum. Terörü lanetliyoruz, kim yaparsa yapsı, PKK terörünü de, FETÖ terörünü de, DHKP-C'yi de lanetliyoruz. Teröre kim destek veriyorsa, kim Habur'da çadır mahkemeleri kuruyorsa hepsine lanet olsun diyoruz.

"HEPSİNE LANET OLSUN DİYORUZ"


Bunlar PKK'lı bunlara dokunmayın diye Valilere talimat veriyorsa, kim veriyorsa hepsine lanet olsun diyoruz. Adalet Yürüyüşüyle bir not düştük dünyaya. Adaletin yüceliğini anlatmaya çalıştık. Engel oluruz dediler engel olamadılar, bir kişi başladık, milyonlarla birtoplantıyı gerçekleştirdik. Taş attılar, provokasyon yaptılar, saldırı düzenlediler, ne bir kişi ne 10 binler ne yüzbinler asla provokasyona izin vermedi.

"SOKAKLARDA DEMOKRASİ ARANIYOR, ADALET DE ARANIR"


Adalet yürüyüşünü hiçbir şehit ve gazi arasında ayrım yapılmaması için yaptık. Bu yürüyüşü FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıksın diye yaptık. Bu ülkenin insanları için yürüdüm. Bu ülkede hepimiz kardeşçe yaşayalım diye yürüdüm. Adalet için yürüdüm. Ülkeyi yöneten dedi ki sokaklarda adalet aranmaz. E sokaklarda demokrasi aranıyor. Demokrasi için mücadele ediliyor. 250 şehidimiz var.


"ONLAR DA BİLİYORKİ ÜLKEDE ADALET YOK"


Bu ülkede neden adalet için yürüyorsunuz diyorlar ama şu cümleyi kuramıyorlar: Kardeşim bu ülkede adalet var niye yürüyorsunuz diyemiyorlar. Çünkü onlar da biliyor ki bu ülkede adalet yok. Toplumun her kesimi adaletsizlikten şikayetçi. Çiftçi kardeşim; adalet istiyorsan adalet isteyenlerin saflarına katılacaksın.

"İKİ TANE 15 TEMMUZ VAR"


İki tane 15 Temmuz var. Biri halkın diğeri Saray'ın. Halk, sokağa çıktı canları uğruna demokrasiye sahip çıktılar. TBMM'ye, milli iradeye, darbe girişimine karşı çıktılar. Onların mücadelesi Hakkın mücadelesidir. Halkın 15 Temmuz'u başımızın üstüne. Bir de Saray'ın 15 Temmuz'u var. Halkın 15 Temmuz'unu fırsat bilip 20 Temmuz'da kendilerine ikmal hazırlayanlardır. Sivil darbeyi gerçekleştirenlerdir.

"SARAY'IN SAVCILARI CUMHURİYETİN SAVCISI OLAMAZ"


Saray'ın 15 Temmuz'undan garip bir örnek vermek istiyorum. Can Dündar ve Erdem Gül'ün davası görüşüldü. 1 Nisan'da dava görüşülür, bir süre sonra TBMM'ye Engin Özkoç ile ilgili bir fezleke gelir. 12 tane delil. Engin Özkoç'a neden o davaya katıldın, slogan attın diye fezleke geliyor. Engin Özkoç orada mıydı, değildi! Nerede Engin Özkoç? Sakarya'da... Herkes bunu öğrensin; Saray'ın savcıları cumhuriyetin savcısı olamaz.


"SANA MEYDAN OKUYORUM"


Programımız üç kere değiştirildi. Kim değiştirdi, TBMM Başkanı değiştirdi. TBMM Başkanı, TBMM'nin değil Saray'ın emir kuludur. İradesiz bir Meclis Başkanı olabilir mi? Emin olun rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez. Meclis'te konuştum hepsinde şafak attı.Bütün konuşmalarını benim üzerime inşa etti. İstediğin kadar kumpas kur, yolundan, haktan, adaletten dönen namerttir.
Meydan okuyorum. Cesaretin varsa, korkak değilsen, vandal, ödlek değilsen senin havuz medyanda senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz'u tartışalım. Çık karşıma, sana açıkça meydan okuyorum. Cesaretin varsa çıkarsın. Kim doğruları söylüyor, kim söylemiyor herkes öğrensin.