Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan NATO tatbikatındaki skandala ilişkin açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan NATO tatbikatındaki skandala ilişkin açıklama

Paylaş
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan NATO tatbikatındaki skandala ilişkin açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, NATO tatbikatı sırasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef gösterilmesine ilişkin, "Tarihimize ve bugünümüze hakareti kabul edemeyiz. Kimse Türkiye'nin yöneticilerine hakaret edemez" açıklamasını yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NATO tatbikatı sırasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesine tepki gösterdi.

"Bu sıradan bir özür ile geçiştirilemez" Kılıçdaroğlu, "Biz siyasetçiyiz. İçeride oturur tartışırız ama hiçbir zaman kendi ülkemizin tarihine ve bugününe hakaret edilmesini kabul edemeyiz. Şimdi Türkiye'ye yapılan bu hakaret nedeniyle tatmin edecek açıklama bekliyoruz. Bu sıradan bir 'Özür dileriz' olayıyla geçiştirilecek bir konu değildir" şeklinde konuştu.

"KİMSE TÜRKİYE'NİN YÖNETİCİLERİNE HAKARET EDEMEZ"

Kılıçdaroğlu, "Biz güçlü, itibarı olan bir devletiz. Biz, demokrasiyi, insan haklarını savunan bir devletiz. Türkiye'ye yönelik eleştiriler olabilir, buna itirazımız yok ama hiç kimse Türkiye'nin yöneticilerine ve tarihine hakaret edemez. Bunu şiddetle kınıyoruz" dedi.


Norveç Savunma Bakanı Jensen Türkiye'den özür diledi



Bekir Bozdağ'dan NATO çıkışı: Dünyada böyle rezalet görülmedi

Norveç'te 8-17 Kasım tarihleri arasında yapılan tatbikat sırasında iki olay yaşanmıştı. Buna göre ilk olayda Atatürk'ün resmi düşman liderler arasında gösterilmişti.

Diğer olayda da Norveç Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir sivil personel karargahta kullanılan sanal sohbet mecrasında "Recep Tayyip Erdoğan" adlı sahte hesap açarak buradan Erdoğan'ın "düşman ülke liderleriyle" iş birliği yaptığı mesajını paylaşmıştı.

Bu gelişmeler üzerine Türkiye tatbikata katılan 40 askerini geri çekerken NATO sorumlu kişinin görevine son verildiğini açıklamış ve Türkiye'den özür dilemişti.