Gündem Kemal Kurkut’un ölümünde 2 polis görevden uzaklaştırıldı

Kemal Kurkut’un ölümünde 2 polis görevden uzaklaştırıldı

Paylaş
Kemal Kurkut’un ölümünde 2 polis görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Nevruz kutlamalarında arama noktasında elindeki bıçakla içeri girmeye çalışırken polisler tarafından vurulan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Kemal Kurkut ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 polis memuru gözaltına alınmıştı. Haklarında işlem yapılan 2 polis, Valilik kararıyla görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen salı günü nevruz kutlamalarının yapıldığı alana bıçakla girmeye çalışan ve polisin dur ihtarına uymadığı belirtilen Kemal Kurkut’un açılan ateşle ölmesi üzerine soruşturma başlattı.

Olay yerinde yapılan inceleme ve kamera kayıtlarındaki görüntülerden o bölgedeki güvenlik görevlileri belirlendi ve 2 polis memuru gözaltına alındı.

Silahları incelenen güvenlik görevlilerinin svap örnekleri alındı.


SERBEST BIRAKILMIŞLARDI


Gözaltına alınan polis memurlarından biri ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, diğer polis memuru ise tutuklanma
istemiyle sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardı.

2 POLİS GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Diyarbakır’da nevruz kutlaması sırasında alana bıçakla girmeye kalkışan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un açılan ateşle ölümüyle ilgili haklarında işlem yapılan 2 polis, Valilik kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

KEMAL KURKUT KİMDİR?

Dört erkek kardeşin en küçüğü olan Kemal Kurkut, Malatya Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi Müzik Bölümü öğrencisiydi. BBC Türkçe’ye konuşan bir yakını, Kemal’in iki gün önce Diyarbakır Nevruz’una katılmak üzere, annesi ve abisine haber vermeden gece 03:00’da Malatya’dan trenle Diyarbakır’a geldiğini aktardı.

Adını vermek istemeyen yakını, “Bir süre önce psikolojik bir sorun yaşadı, tedavi oldu. Bu yüzden annesi ve abisinin gözü üzerindeydi. Diyarbakır’a gideceğinden haberleri yoktu. O gece kapısına ‘Uyuyorum, beni rahatsız etmeyin’ diye not yazmış. Kemal’in kimseye bir zararı yoktu. Apolitik bir genç değildi ama bombalı eylem yapacak ya da polise saldıracak yapıda bir insan değildi. Ancak polis noktasında aralarında nasıl bir durum gelişmiş, bilmiyoruz. Belki de çıplak aranmayı kendine yediremedi.” dedi.



Diyarbakır'da polis tarafından vurulan Kemal Kurkut'un vurulma anı görüntüleri