Spor Kemal Merkit gururlu

Kemal Merkit gururlu

Paylaş
Kemal Merkit gururlu

32. Dakar Rallisi'ni mekanik desteksiz kategorisini (Malle Moto) ilk sırada tamamlayan Türk sporcu Kemal Merkit, büyük gurur yaşadığını söyledi

Dakar Rallisi’ne defalarca katılarak önemli bir tecrübeye sahip olan ve "Çöl Kaplanı" lakabı alan Kemal Merkit, toplam 150 sporcunun start aldığı motosiklet kategorisinde yarışı genel klasmanda 49. olarak tamamlarken, mekanik desteksiz kategorisinde ise adını zirveye yazdırmayı başardı.

Yarışı toplamda 71 saat 28 dakika 44 saniye ile bitiren Kemal Merkit, Dakar Rallisi’nin kendisi için mükemmel geçtiğini ifade ederken, "Bu senenin en mutlu yanı, mekanik desteksiz kategorisinde birincilik ile dönmem oldu.

Podyuma Türk Bayrağı ile çıktığımda göz yaşlarımı tutamadım. Ben destek almadan yarışanlar dalında birinci oldum ama benim arkamda 70 milyon Türk’ün desteği vardı" dedi.

Sakatlanması nedeniyle yarışı tamamlayamayan takım arkadaşı Kutlu Torunlar ile birlikte gelecek yıl yine Dakar Rallisi’nde olacaklarını vurgulayan Merkit, "Dakar Rallisi’nin bu sene en mutsuz yanı, Kutlu’nun bileğini kırıp yarışı tamamlayamamasıdır.

Önümüzdeki sene inşallah Kutlu’yla birlikte birincilik elde edip karşınızda olacağız" şeklinde konuştu.

32. Dakar Rallisi’ne 5. etapta sağ el bileğinin kırılması nedeniyle veda etmek zorunda kalan Kutlu Torunlar ise "Şansızlık eseri yaşadığım sakatlık sebebiyle yarış dışı kaldım.

Ancak, takım arkadaşım Kemal Merkit, Türk Bayrağı ile hem finiş podyumuna çıktı, hem de bir ödülle hepimizi onurlandırdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı