Gündem Kemikler, kaybolan Hatice'ye ait çıktı

Kemikler, kaybolan Hatice'ye ait çıktı

Paylaş
Kemikler, kaybolan Hatice'ye ait çıktı

Kemikler, kaybolan Hatice'ye ait çıktı

Düzce’de 15 yaşındaki Hatice Arı geçen yıl 5 Ocak’ta kaybolurken, 128 gün sonra bir fındık bahçesinde bulunan kafatası ve kemik parçaları DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. DNA testi sonucu bahçede bulunan kafatası ve kemik parçalarının Hatice Arı’ya ait olduğu belirlendi. Mehmet Arı, 14 ay sonra kutu içerisindeki kızının kemiklerini aldı. Cenaze namazının ardından tabutun içindeki kutudan kemikler alınarak toprağa verildi.

Haberin Devamı

Düzce’nin Sancaklar Mahallesi Emiral Caddesi’nde oturan Mehmet ve Nurşen Arı çiftinin kızları Hatice Arı, geçen yıl 5 Ocak’ta kayboldu. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi Hatice Arı en son okulun yakınlarında erkek arkadaşı M.Ş. ile görüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, iddiaya göre otobüs durağında erkek arkadaşı ile birlikte oturan Hatice Arı’nın yanına gelen Düzce Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru A.M.T.’nin kendine ait otomobille durağın yanında durduğunu ve iki genci aracına aldığını tespit etti. Soruşturma kapsamında A.M.T. ile M.Ş. tutuklanarak cezaevine konuldu. Hatice Arı’yı bulmak için çalışmalarını sürdüren polis, üç kişinin cep telefonundan en son alınan sinyaller doğrultusunda Subaşı mevkiinde köpeklerle arama yaptı. Ancak, tüm aramalara rağmen bir sonuç elde edilemedi. M.Ş. ise daha sonra ki davalarda tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Haberin Devamı

Olaydan 128 gün sonra 13 Mayıs tarihinde Subaşı Köyü’nde bir köylü, fındık bahçesinde ilaçlama yaparken kafatası ve kemik parçaları bularak jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma ve polis, yeniden köpeklerle bahçede yaptığı aramada okul kıyafetleri ve kemik parçaları buldu. Elbise parçaları ve kemikler, DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Adlı Tıp Kurumu’nun incelemesi sonucu elbiselerin ve kemiklerin Hatice Arı’ya ait olduğu tespit edildi. Mehmet Arı dün Düzce Adliyesi’ne giderek kutu içerisindeki kızının kemiklerini aldı.

Bugün, Yığılca İlçesi’ne bağlı Kırık Köyü’nde Arı ailesinin evinde kemiklerin bulunduğu kutu tabutun içerisine yerleştirilerek, tabutun başına duvak konuldu. Tabutun köy mezarlığına götürülüşü sırasında anne Nurşen Arı, "Kızım ben seni gelin edecektim. Sana nasıl kıydılar" diyerek ağladı. Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından tabutun içerisindeki karton kutu çıkarılıp içindeki kemikler mezara konuldu. Hatice Arı’nın mezarının başına konulan tahtaya ölüm tarihi olarak kaybolduğu gün olan 5 Ocak 2010 tarihi yazıldı.

2 ay önce Adli Tıp Kurumu’nda gelen bilgiler doğrultusunda elbise parçalarının kızına ait olduğunu öğrendiğini belirten Mehmet Arı, "DNA testi sonucu kemiklerin de kızıma ait olduğu belirlenmiş. Dün kemikleri savcıdan aldım. Bugün toprağa verdik. Çok üzgünüz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Hasan KAYA/DÜZCE, (DHA)