Gündem Kemikleri sızladı!

Kemikleri sızladı!

Paylaş
Kemikleri sızladı!

Kemikleri sızladı!

Aydın’ın İncirliova ilçesinde, İkizdere Barajı’nın yapım çalışmaları yaklaşık 800 kişinin defnedildiği mezarlık, başka bir yere taşındı.

Haberin Devamı

Köy Muhtarı Sebahattin Özcan, kentin 50 yıllık su ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan İkizdere Barajı yapım çalışmaları nedeniyle köyün yaklaşık 260 yıllık geçmişe sahip olan mezarlığının su altında kalacağını söyledi.

1999 yılında yapımına başlanan baraj çalışmaları nedeniyle yaklaşık 1 ay önce köyün başka bir yere nakledildiğini anımsatan Özcan, "Köyde evlerin yıkılmasının ardından geride kalan yaklaşık 260 yıllık köy mezarlığın bulunduğu alan baraj yapımı dolayısıyla sular altında kalacağı için taşınmasına karar verildi. Bu nedenle yaklaşık 800 kişinin defnedildiği mezarlık kazıldı" dedi.

Köylüler, yakınlarına ait, yetkililer tarafından kazılan mezarlardan çıkartılan ve siyah poşetlere konulan kemikleri Karabağ mevkisinde yapılan yeni mezarlığa taşıdı. Köylülerin getirdikleri siyah poşet içerisindeki kemikler yeni mezarlıkta defnedildi.

Haberin Devamı

Yakınlarının yanında kalan köylüler için Karabağ mevkisinde yaptırılan yeni evlerin ağustos ayında köylülere teslim edilmesinin planlandığı öğrenildi.

Bu arada, su tutmaya başlayan İkizdere Barajı, Aydın ve çevresinin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Baraj yapım çalışmaları nedeniyle İkizdere köyü sakinleri için DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce İncirliova ilçesi Karabağ mevkisinde yaptırılan 75 konutluk evlerin ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.

Suat Deniz / AA