Magazin Kenan Doğulu: Bitcoin almadığıma pişmanım

Kenan Doğulu: Bitcoin almadığıma pişmanım

Paylaş
Kenan Doğulu: Bitcoin almadığıma pişmanım

Kenan Doğulu, Marka Konferansı’nın kapanışını yaptı. Kenan Doğulu kapanış konuşması yaparken Bitcoin ile ilgili pişmanlığını da diole getirdi

Kırılmamak için sosyal medyayı çok az kullandığını söyleyen Kenan Doğulu, “İnsanlar arkadaşıymışsın gibi samimiyetle bazen kafa göz dalabiliyorlar. O da tadımı kaçırıyor. Kendimin ve sevdiklerimin incinmesinden korkuyorum” dedi.

“Pişmanlık duyduğunuz ne var?” sorusu üzerine de “Bitcoin almadığıma pişmanım” diyerek espri yaptı.


BİTCOİN NEDİR?


Bitcoin tamamen dijital bir para birimi, ödeme sistemi ve merkezi olmayan bir mutabakat ağıdır. Sistem üzerinde kullanıcılar birbirlerine aracı olmadan doğrudan transferler yapabilir. Yapılan işlemler, merkezi olmayan dağınık bir kayıt ve mutabakat sistemine kaydedilir. Bu kayıt ve mutabakat sistemine Blockchain adı verilir. Bitcoin ağı üzerinde transfer edilen değer birimi bitcoin (BTC) olarak adlandırılır.

Bitcoin bir şirket ya da kurum değildir. Bitcoin açık bir teknolojidir ve herkes herhangi bir engelleme olmadan katılabilir, kullanabilir.


BiTCOİN NE ZAMAN ÇIKTI?


Bitcoin ağı 3 Ocak 2009'da hayata geçti. Manifestonun yazarı Satoshi Nakamoto'dur fakat muhtemelen gerçek ismi değildir.

BİTCOİN NASIL ALINIR SATILIR?

Bitcoin alım satımı hizmeti veren yerli ve yabancı pek çok platform bulunmakta. Bu platformlar kullanıcılara hesaptan havaleden kredi kartından transfere kadar pek çok opsiyon sunmaktadır.


Bitcoin'le ilgili her şey! (Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin balon mu?)

Haberin Devamı