Gündem Kenan Evren'in adı okullardan da kaldırıldı

Kenan Evren'in adı okullardan da kaldırıldı

Paylaş
Kenan Evren'in adı okullardan da kaldırıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in adını taşıyan cadde, sokak ve parklarda yapılan isim değişikliği okullarda da başladı. Evren'in adının bulunduğu iki okulda isim değişikliği yapıldı

İlçede geçen 2009 Aralık ayından beri 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in adını taşıyan cadde, sokak, park ve çeşmelerde yapılan isim değişikliği, bu yıl da okullara sıçradı. İlk Kenan Evren bulvarının adı belediye meclisince Cumhuriyet bulvarı olarak değiştirildi. 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in eşi Sekine Evren’in adını taşıyan Siteler Mahallesi Cumhuriyet bulvarındaki parkın adı da ’Türkan Saylan Parkı’ olarak değiştirildi. Armutalan Sinan Mahallesi yine Sekine Evren adını taşıyan çeşmeye, o zaman belde olan Armutalan Belediyesi Meclis Kararı ile Soğucak Çeşmesi adı verildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlardan gelen talep üzerine son olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 'Kenan Evren Ortaokulu' ile 'Evren Paşa İlk ve Orta Okulu'nun adının değiştirilmesi kararını verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gönderilen yazı sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü komisyon toplantısını gerçekleştirdi. Kenan Evren Ortaokulu’nun adının Marmaris Ortaokulu, aynı binada olan Evren Paşa İlkokulu ve Evren Paşa Ortaokulu’nun adının da Armutalan İlkokulu ve Armutalan Ortaokulu olarak değiştirilmesi kararı alındı. Komisyonun bu kararıyla 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in adı ilçedeki okullardan tamamen silinmiş oldu. Okullarda bulunan tabelaların da iki gün içerisinde değişeceği öğrenildi.

DHA