Gündem Kenan Evren'in ismini söktüler

Kenan Evren'in ismini söktüler

Paylaş
Kenan Evren'in ismini söktüler

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, 'Cumhuriyet Bulvarı' olarak değiştirilen Kenan Evren Bulvarı'ndaki tabelalar söküldü

7´nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren´in, Cumhurbaşkanlığı´ndan ayrıldıktan sonra sonra yerleştiği ve memleketi gibi gördüğünü söylediği Marmaris´teki bir bulvara 17 yıl önce verilen adının değiştirilmesi için CHP Marmaris İlçe ve Armutalan Belde Teşkilatları tarafından 6 Kasım´da imza kampanyası başlatıldı.

Ulusal Egemenlik Caddesi´ndeki imza kampanyasında 7 saat içerisinde bin 800 imza toplandı. Toplanan imzalar 3.5 kilometrelik bulvarın sınırları içiresinde kaldığı Marmaris ve Armutalan Belediyeleri´ne verildi.

Her iki belediye konuyu geçen aralık ayı meclis toplantılarına taşımıştı. Marmaris Belediye Meclisi, 11 CHP´li üyenin oylarıyla Adliye Kavşağı ile Turban Kavşağı arasında uzanan Kenan Evren Bulvarı´nın isminin Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesine karar vermişti.

AKP´li üyelerden 4´ü ret oyu kullanırken, 1´i de oylamaya katılmamıştı. Armutalan Belediye Meclisi´nde ise CHP´li 5 üye bulvarın adının değiştirilmesine ``evet'' demiş, AKP´li 3 üye ret oyu kullanmıştı.

İsim değişikliğin ardından bugün Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde bulvardaki eski tabelaları kaldırdı. Yerine bulvarın beş ayrı noktasına ``Cumhuriyet Bulvarı'' yazılı tabelalar asıldı.

Ali GÜNDOĞAN/Muğla (DHA)