Magazin Kendall Jenner'ın oynadığı Pepsi reklamı gelen tepkiler üzerine geri çekildi

Kendall Jenner'ın oynadığı Pepsi reklamı gelen tepkiler üzerine geri çekildi

Paylaş
Kendall Jenner'ın oynadığı Pepsi reklamı gelen tepkiler üzerine geri çekildi

'Irkçılık ve polis şiddetinin bir Pepsi açarak çözülebileceği’ mesajı vermekle suçlanan Pepsi reklamı, eleştiriler üzerine yayından kaldırıldı. "Ciddi bir meseleyi hafife almak istememiştik" diyen Pepsi, reklamda oynayan Kendall Jenner'dan da özür diledi

Pepsi'nin manken Kendall Jenner'ın başrolünde olduğu yeni reklam filmi Amerika'yı karıştırmıştı. Pepsi tartışılan reklam filmini geri çekti. Videonun YouTube kanalından da kaldırıldığı açıklandı.

ÖZÜR DİLİYORUZ


Firmadan yapılan açıklamada, "Pepsi birlik, barış ve anlayış için evrensel bir mesaj vermeye çalışmıştı. Çok açık ki hedefi tutturamadık ve özür diliyoruz. Ciddi bir meseleyi hafife almak istememiştik. İçeriği geri çekiyoruz ve Kendall Jenner'ı böyle bir pozisyona soktuğumuz için de özür diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Reklam Kendall Jenner'ın fotoğraf çekimi yaptığı yerde düzenlenen bir yürüyüş görüntüsüyle başlıyordu. Kalabalık içindeki bir erkeğin daveti üzerine çekimi yarıda bırakan Kendall Jenner, platin sarısı peruğunu atıyor, rujunu çıkarıyor ve elinde Pepsi'yle günlük giysileriyle yürüyenlerin arasına katılıyor. Daha sonra kalabalığın önüne geçerek gösteride görevli polislerden birinin önünde duran Kendall Jenner, elindeki Pepsi'yi polise uzatıyor. Polisin Pepsi'yi içmesinin ardından kalabalık dans etmeye başlıyor. Reklam filmi de neşeyle gülen Kendall Jenner'ın görüntüsüyle sona eriyor.

Haberin Devamı