Siyaset 'Kendi anayasamızı yazacağız'
Paylaş
'Kendi anayasamızı yazacağız'

BDP, 12 Eylül'de yapılacak referandumu boykot etme kararının altında yatan nedeni açıkladı

‘TAYYİP’İN ANAYASASI’

Referanduma boykot çağrısı yapan BDP dün Batman’da miting düzenledi. 10 bin kişinin katıldığı mitingde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, 12 Eylül referandumunu kendi anayasalarını yazmak için boykot ettiklerini söyledi.

Kışanak, “AK Parti hükümetine destek olmayacağız. Halkımız referandum sandıklarını boş göndererek, yeni bir anayasa çıkartmayı başaracak.

Ana dilde eğitim, düşünce, örgütlenme, inanç özgürlüğü, başörtüsüne özgürlük için... Bunların hiçbiri Tayyip’in anayasasında yok” dedi.

APO ÖZGÜR KALACAKMIŞ!

Kışanak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim rengimiz belli; sarı, kırmızı, yeşildir. Onlar bu renkleri kabul edecek ve bizim yazdığımız yeni anayasayla Kürt halkına özgürlük ve demokratik özerk Kürdistan gelecek.

12 Eylül günü boykot çağrımız sandıklardan ‘evet’ ve ‘hayır’dan daha fazla çıkacak. 12 Eylül referandumunu yeni anasaya yazmak için boykot ediyoruz.

(İmralı’da hapis yatan Abdullah Öcalan’ı kast ederek) Önderliğimizin özgürlüğü de bizim elimizde. Şimdiden yeni anayasamız hayırlı uğurlu olsun.”

Arif ARSLAN/DHA

Haberin Devamı