Yaşar Özay Kendi müfredatımızı kendimiz yapmalıyız
HABERİ PAYLAŞ

Kendi müfredatımızı kendimiz yapmalıyız

Haberin Devamı

Bahçeşehir Okulları’nda sadece müfredata bağlı kalarak eğitim yapmadıklarını belirten BUEK Başkanı Enver Yücel her okulun vizyonu doğrultusunda ekleme yapabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı yeni müfredat taslağına ilişkin görüşlerini paylaşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel “Amerika’da 50 eyaletin müfredatında farklılıklar var” dedi.

Türkiye’ye Fen ve Teknoloji Lisesi’ni ilk kez kendisinin getirdiğini belirten Yücel “Amerika’da böyle bir lise olduğunu ve dünyanın en önemli STEM okulu olduğunu öğrendik. MEB ile iletişime geçerek kendimizi anlattık. Sonuçta mükemmel bir eğitim ortaya çıktı” diye konuştu.

Başka bir kampüsde bu kez ticaret mantığını hayata geçirerek doğal yaşamı eğitime entegre ettiklerini ifade eden Enver Yücel “Çocuklarımız hayvancılıkla birlikte para kazanmayı öğrenmeye başladı.

Bu uygulamanın İngiltere’de de örneği var. Ama maalesef ilkokul çocuklarımıza şuan sorsak domatesin manavda yetiştiğini düşünür. Kısaca müfredata bizlere sunulan bu esnekliği değerlendirerek, vizyonumuz doğrultusunda eklemeler yapabiliriz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder