Bilim - Teknoloji "Kendilerini koruyamıyorlar!"
Paylaş
"Kendilerini koruyamıyorlar!"

Bu araştırma, antivirüs yazılımlarının daha kendilerini bile koruyamadıklarını iddia ediyor!

Güvenlik uzmanı Joxean Koret'ın yaptığı araştırmaya göre, antivirüs yazılımlarının kodlarında bulunan çok tehlikeli açıklar, bu yazılımları saldırılara karşı risk altında bırakıyor. Piyasadaki önemli antivirüs yazılımlarını inceleyen güvenlik uzmanı, 14 yazılımda, hacker'ların antivirüs yazılımını devre dışı bırakmasını ve sisteme sessizce sızmasını sağlayacak açıklar bulmuş. Bu açıkların bazıları antivirüs yazılımının çekirdeğinde bulunurken bazılarının yan modüllerde bulunduğu keşfedilmiş.

Haberin Devamı

Joxean Koret, bu açıkların hiçbirini antivirüs üreticilerine rapor etmiş değil zira antivirüs firmalarının ödül porgramının bulunmadığını ve bu yüzden bağımsız araştırmacıların kodlarını inceleme altına almadığını, bunun da bir eksiklik olduğunu dile getiriyor. Ödül programının bulunması halinde çok sayıda araştırmacı sık sık kodları inceleme altına alacak ve buldukları açıkları firmalara rapor ederek hızlıca önlem alınmasını sağlayacak.

Joxean Koret kullanıcılara, sistemlerini sık sık farklı antivirüs yazılımları ile tarayarak potansiyel tehlikeleri bertaraf etmelerini öneriyor.

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: CHIP Online