Türkiye (Son Dakika) 'Kendime geldiğimde can çekişiyordu'

'Kendime geldiğimde can çekişiyordu'

Paylaş
'Kendime geldiğimde can çekişiyordu'

Facebook'ta tanışıp sevgili olduğu Hollanda vatandaşı hala kızını öldürüp kredi kartındaki paraları yiyen ve en sonunda yolda gezerken gördüğü polise kendini ihbar eden gence 28 yıl hapis cezası verildi. Müebbet kararının 'iyi halden' bozulması ise şaşırttı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta görüşüp sevgili olduktan sonra, ’Ameliyat için para lazım’ diyerek kandırdığı, Hollanda vatandaşı halasının kızı 39 yaşındaki Hülya Güler’i Adana’nın Karataş İlçesi sahilinde bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 29 yaşındaki Göksal Pekayılan, cinayetten 25 yıl, kadının kredi kartından para çektiği için de 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, Adana’nın Karataş İlçesi’ne bağlı Adalı Köyü Taşlıyolak mevkiinde 12 Eylül 2011’de meydana geldi. İddiaya göre, inşaat ustası Göksal Pekayılan, yıllar önce ailesinin gitttiği Hollanda’da yaşayan ve oranın vatandaşı olan halasının kızı Hülya Güler ile Facebook’ta tanıştı. Gençler arasında duygusal yakınlaşma olunca Güler zaman zaman Türkiye’ye gelip gitmeye başladı.

'HASTAYIM' YALANINA DA İNANMAMIŞTI

2011 yazında Pekayılan, Güler’e 2 bin 500 euro paraya ihtiyacı olduğunu, bu parayı öderse aldığı bir ceza nedeniyle hapse girmekten kurtulacağını söyledi. Ancak, Hülya Güler, Göksal Pekayılan’a inanmadığı için para göndermedi. Bir süre sonra Pekayılan, sevgilisi Güler’e, "Beynimdeki bir rahatsızlık sebebiyle ameliyat olmam gerekiyor. Ameliyat için para gerekiyor" dedi. Güler yine para göndermedi. Pekayılan’ın para konusunda ısrar etmesi üzerine ise Güler "Seni ameliyat ettireceğim" diyerek Türkiye’ye geldi.

GEZERKEN GÖRDÜĞÜ POLİSLERE İTİRAF ETTİ

Gasp ve hırsızlık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan ve son olarak ruhsatsız tabanca bulundurmaktan dolayı girdiği Sivas Cezaevi’nden izinli çıkıp, bir daha dönmeyen Göksal Pekayılan, sevgilisi Hülya Güler’i, Karataş sahilinde 22 bıçak darbesiyle öldürdü. Öldürdüğü kadının kredi kartıyla da bin 500 lira para çeken Pekayılan, 18 Eylül’de Adana’da gezerken karşılaştığı polislere, "Ben cinayet işledim" dedi.

CESEDİNİ HAYVANLAR YEMİŞ




Üzerinden başkasının adına düzenlenmiş ehliyet çıkan şüphelinin belirttiği yerde, Güler’in hayvanlar tarafından bazı organları yenmiş ve çürümeye yüz tutmuş cesedi bulundu. Cesedin yakınında Hülya Güler adı yazılı özel bir havayollarına ait yırtılmış uçak bileti ile içinde giyecekler bulunan çanta, peçete, su şişeleri, siyah şalvar ve çok sayıda sigara izmariti, kırık güneş gözlüğü, nehir içinde de kadının pasaportu, dizüstü bilgisayarı ve ayakkabısı bulundu.

Güler’in cesedi Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken şüpheli Pekayılan ise sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Yapılan otopside ise kadının 22 bıçak darbesinden 10’nun göğüs bölgesine isabet ettiği, ayrıca bazı eşyanın üzerinde de sperm bulunduğu bildirildi.

Pekayılan hakkında ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ’silahla yağma’ suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

'BAŞKA ERKEK OLAYINA KIZDIM'

Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Göksal Pekayılan, cinayet suçlamasını kabul ederken silahla yağma suçunu reddetti. Pekayılan, "Hollanda’da başka bir erkekle birlikte olduğunu ve döndükten sonra da birlikte olmaya devam edeceğini söyleyince kendimi kaybettim. O zaman gözüme perde indi. Önce Hülya’nın eşyalarını fırlattım. Sonra da bıçakla 4 kez vurduğumu hatırlıyorum. Sonrasını hatırlamıyorum. En son kendime geldiğimde can çekişiyordu. Daha önce bana kredi kartı ile şifrelerini vermişti. Lazım olur diye bin 500 lira çektim. Ama gasp etmedim" dedi.

HERKESİ ÖLDÜRECEKMİŞ!

Pekayılan, çektiği parayla otomobil kiraladığını belirterek, "Amacım annem, dayımın oğlunu, ağabeyimi ve kardeşimi öldürmekti. Ancak polisi görünce olayları anlattım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı Göksal Pekayılan’ın cezasını, duruşmalardaki iyi halinden dolayı 25 yıla indirdi. Kadının kredi kartını kullandığı için de sanığa 3 yıl 4 say hapis cezası verdi.

Mehmet KAYMAK/ADANA, (DHA)

2

Haberin Devamı