Spor "Kendimi Yeterince Tecrübeli Görüyorum"

"Kendimi Yeterince Tecrübeli Görüyorum"

Paylaş
"Kendimi Yeterince Tecrübeli Görüyorum"

Futbol hakemi Hüseyin Sabancı, "Cesaret yetmez, gördüğünüzden yüzde 100 emin olmanız gerekir" dedi

Turkcell Süper Lig’de 4. hakem olduğu Kasımpaşa-Gaziantepspor maçında orta hakemin verdiği iki kararı değiştirmesiyle ön plana çıkan Hüseyin Sabancı, yeteri kadar tecrübeli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu’nun aylık resmi yayın organı Tam Saha dergisinin mayıs sayısında röportajı yayınlanan 1980 doğumlu Sabancı, Bank Asya 1. Lig’de maç yönettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kendimi yeterince tecrübeli görüyorum ama önemli olan benim nasıl gördüğüm değil. Maç sayılarım oldukça iyi. Özellikle bu sezon Bank Asya 1. Lig’de 16 maça hakem olarak çıktım. Ziraat Türkiye Kupası’nda da önemli maçlar yönettim.

Ancak her şeyin bir zamanı var. Yöneticilerimiz de bunu değerlendiriyor ve zamanımın gelmesini bekliyordur. Ben de sabretmenin, bu sürede doğru işler yapmanın ve fırsat verildiğinde iyi değerlendirmenin önemli olduğunu düşünüyorum."
Hüseyin Sabancı, Kasımpaşa-Gaziantepspor maçında yaşananları ise şöyle anlattı:

Haberin Devamı

"O pozisyona ben de yakındım. Dolayısıyla pozisyonu çok net biçimde görmüştüm. Maçı yöneten Hakan Özkan benim için bir ağabeydir. Hakemlik de bir ekip işi olduğu için aynı zamanda bir sevgi işidir.

Orada ortaya çıkan karar da birbirimizi çok sevmekten kaynaklanan bir karar oldu. Hakan ağabeye yardım etmek istedim ve pozisyonu çok net olarak gördüğüm için müdahalede bulundum.

Zaten tam olarak görmediğiniz bir pozisyon için asla böyle bir müdahale yapamazsınız. Cesur olabilirsiniz ama o anda sadece cesaret yetmez, gördüğünüzden yüzde 100 emin olmanız da gerekir. Çünkü hakem orada zaten bir karar vermiş ve siz o karara müdahale ediyorsunuz."

Hedefinin Turkcell Süper Lig’de maç yönetmek olduğunu anlatan Hüseyin Sabancı, "Bunu gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum. Sonrasında orada marka olmak, UEFA’da, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’nda maç yönetmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"