Sağlık Kendinden büyük tümörle doğan Sare İnci bebek yaşama tutundu

Kendinden büyük tümörle doğan Sare İnci bebek yaşama tutundu

Paylaş
Kendinden büyük tümörle doğan Sare İnci bebek yaşama tutundu

Doktorların "Canlı doğması bile mucize" dediği, daha 6 aylıkken bedeninden büyük tümörle dünyaya gelen Sare İnci bebek yaşama tutundu

İzmir'de Didem Altıntaş ile Selim Altıntaş'ın tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen bebeklerinde daha anne karnındayken tümör olduğu fark edildi. İlk başta tümörün alınabilecek boyutta olduğu söylendi ancak tümör haftalar geçtikte büyüyordu. Bu arada anneye de gebelik tansiyonu teşhisi konuldu.

Gerekli tetkiklerin tamamlanmasının ardından anne Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde ameliyata alındı. Ameliyatın ardından Sare İnci bebek dünyaya geldi. Bebek hemen yoğun bakıma alındı. Burada doktorlar, "3 gün hayata tutunursa 4’üncü gün ameliyatla tümör alınacak" dedi. Sare İnci Bebek, o kritik 3 günü atlatmayı başardı. 4’üncü gün de ameliyata alındı.

KALBİ DURDU AMA PES ETMEDİ

Başarılı bir operasyonla tümörü alınan Sare İnci bebeğin daha sonra kalbi durdu ancak kalp masajıyla yeniden hayata döndü. Sare İnci bebek tümör ameliyatının ardından bir tümör ameliyatı ve bir de göz ameliyatı geçirdi. İlk tümör alındığında 1 kilo 340 gramdan 580 grama düşen Sare İnci bebek, şu an 1 kilo 660 grama kadar yükseldi. Tedavisi devam eden Sare Bebek, üçüncü ayına sağlıklı bir şekilde girdi.

İLK KEZ KUCAKLARINA ALACAKLAR

Didem ve Selim Altıntaş, bebeklerine kavuşacakları için çok heyecanlı olduklarını belirterek "Onu ilk defa kucağımıza alacağız. Yıllar sonra ona ne kadar mücadeleci bir kız olduğunu anlatacağız. Biz onu, o da bizi hiçbir zaman bırakmadı. Çok heyecanlıyız" dedi.

'TÜMÖRÜ ALMASAYDIK KAYBEDERDİK'

Sare Bebek’in ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Tunç Özdemir ise tümörlü bebeklerde genellikle kalp yetmezliğine bağlı ölümler olduğunu vurgulayarak, "Sare Bebek’in durumu farklıydı. Bebekten daha büyük bir tümörle karşı karşıyaydık. Biz buna ikizi olacakmış da olmamış diyoruz. İnci’nin tümörünü almasaydık şu an kaybetmiş olacaktık" dedi.

Haberin Devamı