Gündem Kendini unuttu

Kendini unuttu

Paylaş
Kendini unuttu

Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özeren 11 yıldır baş ağrısı çekiyor; fakat kontrollerini yaptırmayı ihmal ediyordu ve...

KİTABI, SAYISIZ ÇALIŞMASI VAR

Haberin Devamı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Özeren (52) 1982’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1984’de başladı.

1990’da Çukurova Üniversitesi’ne geldi, 1999’da profesör oldu. Beyin, omurilik ve sinir sistemi hastalıklarını inceleyen bir tıp bilim dalı olan nöroloji konusunda 3 kitap yazdı.

MR ÇEKTİRMEYE VAKİT AYIRMADI

Nöroloji hakkında yabancı dilde de yayınlanmış 100’den fazla bilimsel makalesi olan Prof. Dr. Ali Özeren, dünya çapında tanınıyordu. Evli ve 1 çocuk babası olan, binlerce hastayı sağlığına kavuşturan Prof. Dr. Ali Özeren’in, yoğun iş hayatında ihmal ettiği tek kişi kendisiydi.

11 yıldır zaman zaman şiddetli baş ağrısı çekmesine rağmen çalıştığı hastanede beyin MR’ı (görüntüleme tekniği) çektirmemişti.

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI ZOR İKNA ETTİ

1 Mayıs 2008 günü Prof. Dr. Ali Özeren şiddetli bir baş ağrısı daha yaşadı. Meslektaşları bir çok kez profesörü MR çektirmesi için uyarmış ancak başarılı olamamıştı.

Bu defasında güçlükle ikna edip profesörün beyin MR’ını çektirdiler. Prof. Dr. Ali Özeren’in asistanı MR sonuçlarını eline aldığında şok oldu. MR’da profesörün “beyinde baloncuk” olarak tabir edilen “anevrizma” olduğu görülüyordu.

ACİL AMELİYATA ALINACAKTI

Fakültede öğrencilerine, konferanslarda meslektaşlarına bu hastalıkta en önemli şeyin erken teşhiş olduğunu anlatan profesör maalesef geç kalmıştı. Üstelik ailesinde beyin kanamasından ölenler olduğu için tehlike altındaydı.

Acilen ameliyata alınmasına karar verildi. Ancak profesör aynı günün akşamı beyin kanaması geçirdi. Prof. Dr. Ali Özeren 2 yıldır bitkisel hayatta.

AA