Gündem Kendini yaktı iş buldu!

Kendini yaktı iş buldu!

Paylaş
Kendini yaktı iş buldu!

Kendini yaktı iş buldu!

Mesai saatlerinde işyerinde bulunmadığı gerekçesiyle Marmaris Ticaret Odası'ndaki işinden atılmasını, teknesinde üzerine benzin döküp kendini ateşe vererek protesto eden gönüllü çevreci 56 yaşındaki İmdat Avcı'nın, Muğla Hizmet Vakfı tarafından işe alınacağı belirtildi.

Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel, çevreci İmdat Avcı'nın işten çıkartıldığı öğrenince Marmaris Ticaret Odası yetkilileri ve Kaymakam A. Serdar Polat ile görüşerek çözüm üretilmesini istedi. Vali Yardımcısı Yüksel, “İmdat Avcı yine temizlik işine devam etsin. Maaşını Muğla Hizmet Vakfı'ndan ödeyelim” önerisinde bulundu. Yüksel'in Ticaret Odası, Kaymakamlık tarafından da uygun bulunan bu önerisine Vali Fatih Şahin de onay verdi. Bu kararın, gerekli evrakların hafta başına kadar Kaymakamlık tarafından hazırlanmasından sonra sürpriz yapılarak Avcı'ya da bildirilmesi kararlaştırıldı.

MÜJDELİ HABER DÜN VERİLDİ

Haberin Devamı

Müjdeli haber ise Avcı'ya dün verildi. Ücreti Muğla Hizmet Vakfı tarafından ödenerek, çevre temizliğine devam edebileceğini öğrenen Avcı, “Çevreye duyarlı insanların olması gerçekten çok güzel. Sayın valimizin bu düşüncesi bana yeni bir heyecan verdi. Çocuklarım da iyi birer çevreci olarak yetişti. Biz bu temizlik işini bırakmış olsaydık, inanın çevre rezil olurdu. Çünkü ‘Çevreciyim’ diyenler bile doğaya karşı duyarsız. Valimize ve destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin de, bu kararlarınının Avcı'nın kendisini yakmasıyla bir ilgili olmadığını belirterek, “Kendisi işten çıkartıldığında bu kararı almıştık. Ancak, gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasını beklerken bu talihsiz olay yaşandı. Çevreye duyarlı insanlara valilik olarak destek olmamız gerektiğini bilincindeyiz” diye konuştu.

NELER YAŞANMIŞTI?

Haberin Devamı

Bir süre önce Marmaris Ticaret Odası'nda incelemelerde bulunan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri, hizmetli kadrosunda gözüken İmdat Avcı’nın mesai saatlerinde işyerinde bulunmadığını belirleyerek, ‘ya oda sınırları içinde çalışmalı, ya da işten çıkarılmalı’ yönünde rapor hazırladı. Bunun üzerine oda yönetimi 6 yıldan bu yana personeli olan, mesai saatlerinde Marmaris ve çevresindeki koylarda deniz, kıyı temizliği yaptığı bilinen 2 çocuk babası İmdat Avcı’ya bahçıvanlık yapması önerisini getirdi. Ancak, “koyları ben temizlemezsem kimse temizlemez” diyerek teklifi geri çeviren Avcı’nın işine, 7 bin TL’ye yakın tazminatı da ödenerek son verildi.

İmdat Avcı, kendini yaktığı eylemin ertesi günü de işi bırakmadı, koylardan topladığı 200 torba çöpü belediye temizlik işleri görevlilerine teslim etti.