Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kendinize güvenin
HABERİ PAYLAŞ

Bazı erkekler çok istekli olmalarına rağmen bir türlü ilişkiye girmeyi başaramaz. Bu çoğunlukla ‘Başarılı olabilecek miyim?’ korkusundan kaynaklanır. Kendinize güvenin, her şeyin yolunda gideceğini düşünün...

[[HAFTAYA]]

SORU: Sağ testisim büyük Sağ testisim sol testisimden daha büyük ve mastürbasyon yaptıktan sonra küçük olan testisim yanında yağ dokusuna benzeyen bir şeyler çıkıyor. Bunları elimle dokununca da hissediyorum. Acaba bir sorun yaratır mı?

CEVAP Mastürbasyon eylemi organlarınızın şekil ve duruşlarını değiştirmez, etkilemez. Sadece bu eylem sırasında o bölgeye dikkatinizi odakladığınızda ve belki de biraz suçluluk duyduğunuzdan o bölgedeki anatomik yapı ve durumlar size normal olmalarına rağmen farklı gelmekte.

Haberin Devamı

SORU: Kızlarla ilişkiye giremiyorum, neden? 24 yaşındayım, ilişkiye giremiyorum. Kızlarla ilişkiye giremiyorum. Her defasında hüsrana uğruyorum. Sizce bu neden olabilir?

CEVAP Bu durum evhamdan, yani “Başarılı olabilecek miyim?” kuşkusunun yarattığı durumdan kaynaklanabilir, performans aksiyetesi de denilir. Kendi kendinize aşamazsanız psikolojik destek gerekecektir.

SORU: Tüp bebekten başka yol yok mu? 4 yıllık evliyim, çocuğum olmuyor. Doktora gittim, menide hiç döl hücresi olmadığını, kanallarda tıkanıklık olduğunu söyledi. Tek çare tüp bebek midir?

CEVAP Tüplerde tıkanıklık 4 farklı sebebe bağlıdır. 1- Zaman içerisinde gelişen kistlere bağlı olarak tıkanıklık ortaya çıkabilir. 2- Doktor eliyle yani vazektomi denilen bir doğum kontrol yöntemi sonucu tüplerin bağlanmasıyla gelişebilir. 3- Doğumsal olabilir. Genetik nedenlerle nakil yolları olan tüplerin kısmen veya tamamen gelişmemesi sonucu ortaya çıkar. 4- Cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar sonucu da bu kanallarda tıkanmalar oluşabilir. Gonore (bel soğukluğu) gibi kadınlardan cinsel ilişki ile kapılan hastalıkların tedavi edilmemesi sonucu kısırlık ortaya çıkabilir. Tıkanıklık nedeni olan kısırlıkları artık özel mikrocerrahi ve endoskopik yöntemlerle çoğu vakada başarı ile giderip normal yolla hamile kalınması sağlanabilmektedir. Tüp bebek sadece bunlar uygun değilse veya netice alınamıyorsa önerilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder