Yaşam Kendisine laf atanı bulursa...

Kendisine laf atanı bulursa...

Paylaş
Kendisine laf atanı bulursa...

110 kiloyken görev yaptığı acil yardım ekibinde yaralıya gittiği sırada 'Bu yetişene kadar yaralı ölür' diye laf atılmasına sinirlenip, o hırsla 41 kilo veren Didem Akbal, şimdi laf atarak hayatını değiştiren kişiyi arıyor: Teşekkür etmek için...

Mersin'de bıçakla yaralanan bir kişiye müdahale etmeye giderken, bir kişinin arkasından "Bu yetişene kadar yaralı ölür" sözlerine çok içerleyen 28 yaşındaki acil tıp teknikeri Didem Akbal, 41 kilo verdi. Ameliyatla midesini küçülttüren, spor ve diyet yaparak 110 kilodan 69 kiloya düşen Didem Akbal, şimdi, zayıflamasına neden olan kendisine laf atan kişiyi bulup, teşekkür etmek istiyor.

Çankaya Mahallesi’nde geçen yıl meydana gelen bıçaklama olayında yaralanan kişiye müdahale etmek üzere ambulanstan inerek çantasıyla koşan 112 Acil Servis’te görevli acil tıp teknisyeni Didem Akbal’a, sokaktaki bir kişi arkasından "Bu yetişene kadar yaralı ölür" diyerek laf attı.

SPOR, DİYET, KELEPÇE...


Bu söze çok içerleyen ve günlerce ağlayan Didem Akbal, ardından zayıflamaya karar verdi, spor ve diyete başladı. Ameliyatla midesini de küçülttüren Akbal, spor ve diyete hiç ara vermedi ve 110 kilodan 69 kiloya kadar düştü.

’KADERİMİ DEĞİŞTİRDİ’

Artık çok mutlu olduğunu söyleyen Didem Akbal, şimdi, kendisine laf atan kişiyi arıyor. O günlerde çok üzüldüğünü belirten Akbal, "Hayatımın dönüm noktası olacağını nereden bilecektim? Günlerce ağladım, çok üzüldüm. Bu durumdan kurtulmak için spor yaptık, beslenmeme ameliyat olarak midemi küçülttüm. Şimdi 69 kiloyum. O kişiyi bu olayı hatırlıyorsa çıksın ortaya ona teşekkür edeceğim. Kaderimi değiştirdi" dedi.

Aşırı kilolarından kurtulduktan sonra eski halini bilenlerin kendisini tanımakta güçlük çektiğini anlatan Didem Akbal, evlenme teklifleri de aldığını anlattı.
Kilosu yüzünden geçmişte mesleğini yapmakta zorlandığını ifade eden Akbal, "Başka bir hayat tarzım, başka bir yaşam tarzım vardı. Mutsuzdum, şimdi ise hayatım değişti. Mide küçültme ameliyatını da obezite sorunu olan herkese tavsiye ediyorum. Artık rahat rahat hareket edebiliyorum, yürüyebiliyorum" diye konuştu.

Ali Ekber ŞEN- Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

Haberin Devamı