Pazar Postası Kendisini de yenen pehlivanın hikayesi
Paylaş
Kendisini de yenen pehlivanın hikayesi

Asırlar önce bir toprak ağasının arazisinde çalışan iri yapılı, güçlü kuvvetli kölelerden biri çektiği eziyetlere dayanamaz, bir fırsatını bulup kaçar. Gece-gün, dağ-bayır demeden yol alıp başkente varır. O gün şehirde 'baş pehlivanlık güreşleri' vardır

CANDAŞ TOLGA IŞIK

Haberin Devamı

candas@posta.com.tr

Kaçak köle hemen görevlilerin yanına gidip güreşlere katılmak istediğini söyler. Padişahın adamları kölenin iri kalıbına bakarak; ‘Bundan büyük bir başpehlivan olur mu?’ diye düşünürler ve onu güreşlere sokarlar.

Köle birbiri ardı sıra bütün anlı şanlı pehlivanları yenerek birinci olur. Sevinçten havalara uçup taklalar atan yeni başpehlivanı padişahın huzuruna çıkarırlar. Sultan kendisini tebrik edip “Dile benden ne dilersen” der. “Padişahım ben bir köleyim bana özgürlüğümü vermenizi rica ediyorum” der... Padişah yüzünü ekşitir. “Bunu ben veremem pehlivan.

Özgürlüğünü kazanman için herkesi yenmen yetmez. Kendini de yeneceksin” der. Köle, “Sultanım kendi kendimi nasıl yenebilirim ki?” diye sorar. Padişah cevap verir: “Zafer şarabıyla sarhoş olmamayı öğrendiğin zaman anlayacaksın...”

Haberin Devamı

‘I PHONE 5’ ÇOK MU LAZIM?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı çok severim. Az konuşur ama öz konuşur. Geçenlerde dayanamamış yine taşı gediğine koymuş: “I phone 5 diye bir ürün var, herkes sıraya giriyor. Anlamak mümkün değil. Almak için Amerika’ya adam gönderip sıraya giriyorlar.

Bu akla ziyan bir durum. Fiyaka için bunu yapıyorlar. Memleketin insanı her şeyini çalışıp, çabalayıp, fiyaka uğruna oradan almak için mi yapıyor?” Hay Allah razı olsun senden Bakan Bey! Zannedersin ki I phone 5’te ışınlanma özelliği filan var! Bu ne telaş yahu?

İki dakika paranız cebinizde kalınca batıyor mu? Para demişken geçen yıl Türkiye’de cep telefonu ithalatına harcanan para ne kadar biliyor musunuz? Yaklaşık 2 milyar dolar!!

Kadınlar futboldan anlar mı?

Türkiye’de futbolu (futbol programı jargonu ile söylüyorum) erkekler domine ediyor! Kulüp başkanları, yöneticiler, teknik adamlar, yorumcular, vesaire... Kadınlar futboldan anlar mı bilmem ama memlekette futbola harcanan para, emek ve zaman ile futbolumuzun uluslararası anlamda elde ettiği sonuçlar karşılaştırılınca sizce Türkiye’de erkeklerin futboldan anladığı söylenebilir mi? Ne dersiniz?

Beşiktaşlılara bir iyi bir de kötü haber

İYİ HABER: Şu anda ligin en kötü top oynayan takımı Beşiktaş değil... Beşiktaş’tan daha kötü 2 takım daha var. KÖTÜ HABER: Her yıl 3 takım küme düşüyor!!!

Haberin Devamı

Televizyonda gördüğümde asla zap yapmam

Mesut Yar - CNN Türk: POSTA’daki köşesi ile televizyon işinin teorisini en iyi bilen adamlardan biri olduğunu ispatlamıştı. Burada Laf Çok ile gösterdi ki; birçok showman pratikte de eline su dökemez!

Saba Tümer - Show TV: Fazla söze gerek yok. Saksıyı konuk etse, “Acaba ne soracak?” diye açıp izlerim. Saba: Çok iyi televizyon!!!

Balçiçek İlter - Habertürk: Kalabalık tartışmalardaki ego savaşlarından, düşünceden ziyade gürültünün hakim olduğu boğuşmalardan fena halde sıtkımızın sıyrıldığı bir dönemde çiçek gibi açtı Balçiçek’in Söz Sende’si...

Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel- Kanaltürk: Sabah kuşağında öyle güzel bir magazin programı yapıyorlar ki; iddia ediyorum Ankara’da milletvekilleri bile onları seyrediyordur. Dedikodu değil haber üretiyorlar.

Serhat Ulueren- TV8: Hiç kimse kusura bakmasın Türkiye’nin en başarılı spor programı Telegol’dür. 2 yıldır elinde tek kare maç görüntüsü olmadan, futbolda gündemi o ve ekibi belirliyor.

Haberin Devamı

iYi HAL DERKEN?

Mersin’de sevgilisini kemerle boğan Veysel Altunbaş’a verilen ömür boyu hapis cezası mahkemedeki ‘samimiyeti’ ve ‘iyi hali’ dolayısıyla 25 yıla indirildi...

Tüylerim diken diken olur...

- Küfür eden bir kadın...

- Ter kokan bir garson...

- Cep telefonuyla konuşurken araba kullanan bir şoför...

- Asansöre binerken-inerken selam vermeyen insan evladı...

- Tokalaşırken eli çok fazla sıkan ‘delikanlı’ ya da aksine parmaklarının ucuyla tutarak vebalı muamelesi yapan ‘hanımkız’...

- Maçtan sonra cümleye “Hakemler hakkında konuşmuyorum” diye başlayıp “Ama...” diye devam eden teknik direktör...

(21.10.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)