Türkiye (Son Dakika) Kendisini kaçırmak isteyeni 25 bıçak darbesiyle öldürmüştü! İşte cezası

Kendisini kaçırmak isteyeni 25 bıçak darbesiyle öldürmüştü! İşte cezası

Paylaş
Kendisini kaçırmak isteyeni 25 bıçak darbesiyle öldürmüştü! İşte cezası

Zonguldak’ta, kendisini kaçırmak istediğini iddia ettiği Mustafa Özdemir’i (23) bıçaklayarak öldüren Deniz Sesver'in (22) cezası belli oldu. Ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada Deniz Sesver, haksız tahrik indirimi uygulanarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Geçen yıl 15 Ocak’ta Zonguldak'ta oturan Deniz Sesver, daha önceden de tanıdığı ve en son kuzeninin düğünde karşılaşarak arkadaşlık kurduğu Mustafa Özdemir’i, kendi evlerinin önünde 25 bıçak darbesiyle öldürdü. Deniz Sesver, cinayetin ardından kanlı kıyafetleri ve bıçakla polis merkezine giderek teslim oldu.

Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Deniz Sesver, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Deniz Sesver’in akıl sağlığı ve cezai ehliyetinin tam olduğuna dair Adli Tıp Kurumu raporu okundu.

'TECAVÜZ EDİP ALIKOYDU' DEMİŞTİ

Son sözü sorulması üzerine pişman olduğunu söyleyen Deniz Sesver, mahkemede yaptığı daha önceki savunmasında İstanbul’da oturan Mustafa Özdemir’in kendisiyle zorla arkadaşlık kurduğunu, ilaçlı kolayla bayıltarak tecavüz ettiğini ve ardından bir süre alıkoyduğunu, Zonguldak’a kaçınca peşinden gelip geri götürmek istediğinde cinayeti işlediğini ileri sürmüştü.

12 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, cinayeti haksız tahrik altında işlediği kanaatine vardığı Deniz Sesver’e duruşmalardaki iyi halini de gözeterek 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.


Haberin Devamı