Gündem 'Kene sezonu' yaklaştı

'Kene sezonu' yaklaştı

Paylaş
'Kene sezonu' yaklaştı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaklaşmakta olan 'kene sezonu' ile ilgili uyarılarda bulundu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ziyaret için geldiği Tokat'ta mayıs ayında baş göstermesi beklenen, kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında vatandaşları uyardı.

Karayolu ile Ankara'dan Tokat'a gelen Bakan Akdağ, Tokat Valisi Şeref Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu ve çok sayıda partili tarafından Turhal ilçesi girişinde karşılandı. Turhal Belediye Başkanı AK Partili Ali Gözen'i makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada KKKA hastalığı hakkında vatandaşları uyardı.

'BÜTÜN MESELE, YAPIŞMASINI ÖNLEMEK'

Akdağ,"Yaz mevsimine yaklaşıyoruz. KKKA hastalığı ile çok ciddi bir şekilde mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi kazanmamızın yolu kırsal kesimlerde yaşayan, özellikle hayvancılıkla ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlar kendilerini korumalı. Tokat'taki programımda bu konuyu tekrar ele alacağız. Bu konuşmaları yaptığımız arkadaşların ve basın mensuplarının bu meseleyi vatandaşlarımıza iletmesi önemlidir.

Bütün mesele kenelerin vücuda yapışmasını önlemektir. Yapışanlarında kısa sürede vücuttan çıkarılmasını sağlamak. Yapıştıktan sonraki ilk birkaç saat içerisinde hastalık bulaşma ihtimali çok düşüktür. Kırsalda yaşayan kardeşlerimizin öğle veya akşam üzeri vücutlarını kontrol etmeleri önemli. Mayıs'ın ortalarında başlayıp Ağustos ayının ortasına kadar yaklaşık üç ay devam ediyor. Bu zaman içerisinde bu virüsün yayılmasını ve hastalık yapmasını kontrol etmek için gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesi lazım." dedi.

Belediye ziyareti sonrası cuma namazını Turhal Merkez Cami'de kılan Bakan Recep Akdağ, Turhal Devlet Hastanesi'ni gezdikten sonra Tokat kent merkezine hareket edecek.

DHA

Haberin Devamı