Ekonomi Kerem Görsev: İptal olan konserlere mağduriyet sigortası getirilsin

Kerem Görsev: İptal olan konserlere mağduriyet sigortası getirilsin

Paylaş
Kerem Görsev: İptal olan konserlere mağduriyet sigortası getirilsin

Türkiye’de caz müzik denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Kerem Görsev'den iptal olan konsere mağduriyet sigortası getirilmesi önerisi geldi

Türkiye’de caz müziği denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Kerem Görsev, “Konserlerimiz iptal olduğunda, kontratlarda biz müzisyenlerin de mağduriyetini giderecek maalesef bir madde yok. Sigorta şirketleri bu konu üzerine daha fazla eğilmeli” dedi. Yurtiçi ve yurtdışında şimdiye kadar birçok konser veren usta cazcı, terör veya bunun gibi nedenlerle konserler iptal olduğunda, müzisyenlerin maddi olarak mağdur olduğunu ve bu sorunun ancak sigortayla aşılabileceğini söyledi.

"KONSERLERE DE SİGORTA GETİRİLSİN"


Tüketiciye yönelik ‘etkinlik iptal sigortası’nın olduğunu, buna karşın söz konusu sigortanın müzisyenlere yönelik olmadığını vurgulayan Görsev, şunları söyledi: “Biz müzisyenlerin oldukça mütevazi bir hayatı var. Bu yüzden konserler iptal olduğunda maddi olarak mağdur oluyoruz. Kontratların içinde bizi koruyacak bir sigorta ürünü de olmalı. Sigorta şirketleri bu konu üzerine daha çok eğilmeli. Ben de bu işin öncüsü olmak isterim.” Albüm kaydı veya konserler nedeniyle sık sık yurt dışına çıkan Görsev, ‘yurtdışı seyahat sigortasını’ da çok önemsediğini, içindeki teminatları da dikkatlice okuduğunu ve ince eleyip sık dokuduğunu belirtiyor. Özel sağlık sigortalarının da önemine değinen Görsev, “Müzisyenler sık sık sağlık sorunlarıyla boğuşur. Ben de sağlık sigortam kapsamında son yıllarda 2 kere belimden ve geçen yıl da omuzumdan büyük bir operasyon geçirdim. Primlerde biraz yüksek ödüyorsunuz ama bu ameliyatları sigorta sayesinde çok daha ucuza yaptırıyorsunuz. Ayakta veya yatarak tedavi olmanız mümkün” dedi. Görsev, sigorta sektöründeki bütün ürünleri yakından takip ettiğini söyledi.

Haberin Devamı