Gündem Keresteden 'yılan' çıktı

Keresteden 'yılan' çıktı

Paylaş
Keresteden 'yılan' çıktı

Boylamasına ikiye bölünen kerestenin içinden çıkan 'yılan motifi' işçileri çok korkuttu

Kars'ın Kağızman ilçesinde çam ağacının ortadan kesilmesi sonucu ortaya çıkan 'yılan' motifi şaşırttı. Kağızman'da keresteci Nurullah Karaca, arı kovanı yapmak için Sarıkamış Orman Müdürlüğünden alınan çamları biçmeye başladı.

Ortadan ikiye ayrılan kerestede, mavi renkli yılana benzer bir motif dikkat çekti. Nurullah Karaca, " Otuziki yıldır bu işin içerisindeyim. Sarıkamış Orman Müdürlüğünden aldığımız bir çamın üzerinde yılan motifleri gördük. İlk önce gerçek yılan sandık ama bu bir doğa harikasıydı. Bu yılan resimli keresteleri müzeye vererek sergilenmesini sağlayacağım. Şimdiye kadar böyle bir şey görmedim" diye konuştu.

ÖNCE KORKMUŞLAR

Aynı atölyede çalışan kereste ustası Servet Yıldız " Sarıkamış'tan getirdiğimiz çam ağaçlarını ikiye böldüğümüz zaman ben ilk önce yılan figürlerini gerçek sandım. Yanımda bulunan işçilerle birlikte korkarak uzaklaştık. Sonra bunun bir mucize olduğunu gördük" dedi. Vatandaşlardan Tolga Yüce, " Keresteleri inceledim. İlk önce yılanın ağaç içerisinde sıkışarak kuruduğunu sandım. Bir ressamın yaptığı yılan resmini anımsatan bu yılan motifleri beni çok şaşırttı" dedi ve fotoğrafını çekti.

DHA