Dünya Kerkük'te IŞİD'e operasyon

Kerkük'te IŞİD'e operasyon

Paylaş
Kerkük'te IŞİD'e operasyon

Irak'ta peşmerge güçleriyle Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) Kerkük'ün güneyinde terör örgütü IŞİD'e yönelik yeni geniş çaplı operasyon başlattı

Bölgedeki AA muhabirinin aldığı bilgilere göre Kerkük’ün 25 kilometre güneyindeki Beşir köyünün kurtarılması için sabah saatlerinde ağır silahlarla IŞİD mevzileri ateş altına alındı. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının, hava saldırısıyla destek verdiği operasyonda binlerce Türkmen milis de yer aldı.

Haberin Devamı

Türkmen köyü olarak bilinen Beşir’de, IŞİD’in ordu birliklerinin ilerleyişini durdurmak için yollara mayınlar döşediği görüldü. Bu nedenle ordu birlikleri, kontrollü ve yavaş ilerliyor. Mayın imha uzmanları arazide gerekli temizliği yaptıktan sonra diğer diğer güçler ilerlerken çevredeki iki köy, IŞİD’in elinden kurtarıldı.

TÜRKMEN LİDER ÇATIŞMA SAHASINDA

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi, IŞİD militanlarının kaçmaya başlaması nedeniyle operasyonun kolay sonuçlanacağını belirtti. İntihar eylemcileriyle yollara döşenen mayınların tehlikeli olduğunu aktaran Salihi, tüm engellemelere rağmen Beşir’in birkaç saat sonra kurtarılacağını kaydetti.

Kerkük İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Serhat Kadir ise önlerinde hiçbir direniş olmadığını, sadece örgüt militanlarının tarla ve yollara döşediği patlayıcıların temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Halk Toplulukları Tazehurmatu Komutanı Ahmet Muratlı da operasyonun bu sabah başladığını kaydederek, "Beşir köyünü, bugün IŞİD militanlarından temizleyeceğiz. Bizimle bu operasyona Peşmerge güçlerinin yanın sıra Tuzhurmatu, Dakuk, Amirli ve Kerkük’ten de binlerce gönüllü gönüllü savaşçı var" dedi.

Beşir köyü, Irak ordusunun çekilmesi üzerine 2014 Haziran’ında terör örgütü IŞİD’in eline geçmiş, terör örgütünün saldırıları üzerine yerel halk, bölgeyi terk etmişti.