Dünya Kerry: Suriyeliler kedi köpek eti yiyor

Kerry: Suriyeliler kedi köpek eti yiyor

Paylaş
Kerry: Suriyeliler kedi köpek eti yiyor

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de Esad rejimi insani yardımların ulaşmasını engellediği için halkın kedi köpek eti yediğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye krizine siyasi çözüm bulunması amacıyla yapılması planlanan Cenevre-2 Konferansı'nın tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi.

Ortadoğu temasları çerçevesinde Ürdün'ün başkenti Amman'a gelen Kerry, Ürdünlü mevkidaşı Nasır Cevde ile ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye krizine nihai çözüm bulunması konusunda kararlı olduklarını belirten Kerry, "Cenevre-2 Konferansı'nın tarihinin önümüzdeki günlerde netleşeceğine inanıyorum" dedi.

Başta BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi'nin sundukları olmak üzere birçok seçenek üzerinde çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kerry, toplantının tüm taraflar açısından iyi sonuçlar doğuracağı tahmininde bulundu.

Kerry şöyle devam etti: "Esad'ın vahşetini durdurmak için çalışmamız gerekiyor. Rejim, insani yardımların ulaşmasını engellediği için halk, kedi köpek eti yiyor. ABD olarak, Esad'ın yönetimi bir an önce bırakması gerektiği görüşündeyiz."

FİLİSTİN SORUNU

Filistin-İsrail barış görüşmelerine ilişkin sorulan bir soru üzerine Kerry, Ortadoğu ziyaretini bir gün uzattığını belirterek, "Bugün ve yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile biraraya geleceğim. Mevcut sorunların çözümü için temaslarda bulunacağım" diye konuştu.

"Barışın alternatifi yoktur" diyen Kerry, "Barışın olmaması, uzun süreli çatışma, savaş anlamına gelir" ifadesini kullandı.

Öte yandan Ürdün Dışişleri Bakanı Cevde, Filistin-İsrail barış görüşmelerinin önündeki en büyük engelin İsrail'in yasadışı yerleşim birimleri olduğunu belirterek, söz konusu yerleşim faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini ifade etti. Cevde, Ürdün'ün iki devletli çözümden yana olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Başkenti Kudüs olan, topraklarında tam egemenliğe sahip, bağımsız bir Fillistin devleti kurulması yönündeki tutumumuz değişmedi." Kerry, Ürdün temasları çerçevesinde daha önce Ürdün Kralı 2'nci Abdullah ile biraraya gelmişti.

AA

Haberin Devamı