Dünya Kerry'nin ses kaydı sızdı

Kerry'nin ses kaydı sızdı

Paylaş
Kerry'nin ses kaydı sızdı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin'le müzakereleri askıya alan İsrail'i uyardı. Kerry'nin kapalı kapılar ardındaki konuşması basına sızdı

İsrail ve Filistin arasındaki doğrudan barış görüşmelerinde arabuluculuk yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Barış görüşmeleri çökerse İsrail bir "Apartheid" rejimine dönüşebilir" dedi.

Haberin Devamı

The Daily Beast internet sitesinin özel haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bu açıklamayı kapalı kapılar ardında gerçekleşen bir oturumda yaptı.

Sitenin ele geçirdiği ses kaydına göre Kerry, "Üniter bir yapının ya İsrail'in hedeflediği "Yahudi devleti" olma planlarıyla çelişeceğini ya da Filistinli Arapların ikinci sınıf vatandaş olarak yer aldığı bir "Apartheid" rejimine dönüşeceğini düşünüyor.

Bu yüzden de iki devletli çözümü, barış için tek alternatif olarak görüyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçtiğimiz hafta Filistin lideri Mahmud Abbas önderliğindeki El Fetih ile gazze hükümetini yöneten Hamas'ın barışarak birlik hükümeti kurma kararı alması üzerine barış görüşmelerini askıya aldığını açıklamıştı.

Haberin Devamı

İsrail Adalet Bakanı ve başmüzakereci Tzip Livni de, İsrail'in Hamas'la aynı masaya oturmasının söz konusu olamayacağını söyledi.