Gündem Keşan'dan kara haber var

Keşan'dan kara haber var

Paylaş
Keşan'dan kara haber var

7 Temmuz günü maden ocağında çıkan yangında, ocakta mahsur kalan 3 işçi ölü olarak bulundu

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Küçükdoğanca Köyü’ndeki özel kömür ocağında çıkan yangın ve sonrasında oluşan göçükte mahsur kalan 3 işçinin cesetleri çıkarıldı.

Kale Madencilik Şirketine ait ocakta, 7 Temmuz Çarşamba günü ray döşenirken yapılan kaynaktan kıvılcım sıçraması sonucu çıkan yangın ve ardından oluşan göçükte mahsur kalan Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat’ın cesetlerine dün akşam saatlerinde ulaşıldı.

Torbalara konulan cesetler, daha sonra vinç yardımıyla, vagonların içinde yer üstüne çıkartıldı. Maden önünde bekletilen ambulanslara konulan cesetler, Keşan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı ve daha sonra da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Olayın duyulmasının ardından Kütahya’nın Emet, Karabük’ün Yenice ve Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinden Küçükdoğanca Köyü’ne gelen maden işçilerinin yakınları ve mesai arkadaşları, cesetlerin çıkarılması sırasında sinir krizleri geçirdi.

Gökçebeyli Volkan Hamarat (30), 3 yıl önce de Zonguldak’taki özel kömür ocağında, 1 arkadaşının yaşamını yitirdiği grizu patlaması sırasında yaralanmıştı. Kütahya Emetli Halil Açıkgöz’ün (48) emekliliğine bir ay kaldığı öğrenilirken, Yunus Akbaş’ın Karabük Yeniceli olduğu kaydedildi.

Kale Madencilik Şirketine ait ocakta, raylar döşenirken yapılan kaynaktan kıvılcım sıçraması sonucunda Çarşamba günü saat 13.00 sıralarında yangın çıkmış, ardından da göçük oluşmuş, işçilerin çoğunluğu dışarıya çıkmayı başarırken, Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat ocakta mahsur kalmıştı.

AA