Siyaset Keserkaya CHP'den aday adayı oldu
Paylaş
Keserkaya CHP'den aday adayı oldu

Ataköy mahalle muhtarı Aylin Keserkaya, CHP'den aday adayı oldu

AYLİN KESERKAYA

Ataköy 7-8-9-10.kısım Mahalle Muhtarı

*1955 yılında İstanbul'da doğdu.

*Eğitimine St. Georg Avusturya Lisesinde başlayan ve Almanca-İngilizce bilen Keserkaya bir dönem ulusal ve yerel medyada yazarlık, çevirmenlik yaptı.

*1993 yılında Ataköy 7-8-9-10. kısım mahalle muhtarlığı'na aday oldu ve seçildi.

*1999 yılında Ataköy 7-8-9-10. kısım mahalle muhtarlığına tekrar aday oldu ve % 80 oy oranıyla yeniden seçildi.

2004 yılı seçimlerinde, Ataköy 7-8-9-10. kısım mahalle muhtarlığına bir kez daha aday oldu. Çalışmalarındaki üstün başarısı ve Ataköy' deki sayısız hizmetlerinden dolayı, Ataköylülerin büyük desteğiyle tekrar göreve getirildi.

2009 yılında Ataköylüler tarafından bir kez daha Ataköy 7-8-9-10.kısım mahalle muhtarlığına aday gösterilen Keserkaya, 18 bin oy kullanılan bu bölgede kendi rekorunu da kırarak % 85 oy oranıyla tekrar bu göreve seçildi.

Hizmetlerinden bazıları;

Mahallesine uygulanan emlak vergilerindeki artışa itiraz ederek, idari mahkemeye başvurup vergilerin düşürülmesini sağlamak.

Atatürk Havalimanına inen ve kalkan uçakların , Ataköy'deki konutlara çok yakın geçmesinden dolayı , mahalle sakinlerinin gürültü ve ses kirliliğine maruz kalmaları, uçak atıklarının beden sağlığını tehdit etmesi gibi sorunların çözümü ile ilgili olarak 2006 yılından beri DHM ve Ulaştırma Bakanlığı'na karşı yürüttüğü yasal mücadeleler... ki bu çalışmalar ulusal radyo ve televizyonlarda geniş yer aldı.

*2009 yılında yapılan Yerel Seçimlerde 4500 seçmeninin listelerde olmadığını tespit ederek ev ev dolaşıp, seçmenlerin tekrar listeye alınıp oy kullanmalarını sağladı.

*Bu hizmetlerden dolayı Bakırköy Kaymakamı tarafından ödüllendirildi.

*Sosyal sorumluluk projeleri de hazırlayan Keserkaya yalnız mahallesine hizmetle sınırlı kalmayıp düzenlediği kampanyalarla kullanılmış giysi ve kitap toplayıp ihtiyaç sahiplerine ve okullara gönderdi.

*Gönüllülerle huzurevlerini ve çocuk esirgeme kurumlarını ziyaret ederek destek verdi.

*18014 seçmeniyle Bakırköy'ün en büyük mahallesinden biri olan Ataköy 7-8-9-10. kısım Mahallesi Muhtarı Aylin Keserkaya aynı zamanda İstanbul Muhtarlar Derneği başkan vekilidir. Medya ve halkı tarafından adı ''Ödüllü Deha Muhtar'' a çıkan ve görev yaptığı 18 yıl boyunca halkla içiçe bütünleşmiş olan Aylin Keserkaya bu tecrübe, bilgi ve birikimini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla CHP'den İstanbul 3. Bölge milletvekilliğine aday adayı olarak başvurmuştur.

Niçin CHP Milletvekili Aday Adayı Oldum?

- 18 yıllık muhtarlık hayatımda hiçbir kişi ve kuruma angaje olmadan sadece işimi yaptım.

- Herkesçe bilinen bir söz vardır. " Muhtarlık sorumluluğu çok yetkisi yok " bir makamdır. Ben de bu sözün doğruluğunu maalesef yaşayarak öğrendim. Gerçekten de işin içine girdiğiniz zaman en azından kendi bölgem için söyleyeyim;35 bin kişiye karşı sorumlusunuz. İşin daha da ilginci bu 35 bin kişi ile her dakika karşı karşıyasınız. Çünkü aynı semtte oturuyorsunuz, aynı marketten, kasaptan alışveriş yapıp aynı yollarda yürüyorsunuz. Dolayısıyla size her zaman sevgisini ve memnuniyetini gösteren insanların hizmetini aksatmadan, ertelemeden, yapmak zorundasınız.

Haberin Devamı

Bunun için de dile kolay 18 yıl boyunca en az 18 bin seçmenin, neredeyse tamamının oyunu alarak , 4 dönem üst üste seçim kazanıp bugünlere geldim.

-Bu güne kadar yaptığım çalışmaların bir kısmını biyografimde belirttim. Bırakın diğer çalışmalarımı, en son 2009 seçimlerinde seçmen listelerinde görünmeyen, kayıp 4 bin 500 seçmeni, tek tek kapılarını çalarak, arayarak buldum ve oy kullanmalarını sağladım. Ve bütün bu oylar CHP'nin oylarıdır.

-Çalışmalarımda tabiiki hemcinslerimin sorunlarına, sorunlarımıza duyarsız kalmadım. Üstelik bunu sadece günlük rutin muhtarlık hizmeti içerisinde değil, sanatsal faaliyetlerle dikkat çekmeye çalıştım. Bu amaçla, Töre cinayetlerini konu alan bir tiyatro oyununda, 2 sezon sahne aldım.

- Muhtar seçildiğim 1993 yılında , Bakırköy ilçesinde bilgisayara geçen ilk muhtar oldum.

-18 yıl boyunca muhtarlıkta gereken hizmetleri yaptığıma inanıyorum. Hatta bu hizmetleri aşarak, yetkilerimin (!) de sınırlarını zorlayarak, muhtarlığı sadece ikamet senedi ve nüfus cüzdan sureti veren bir makam olmaktan çıkarıp, gerçek bir hizmet mekanizması konumuna çekmeye çalıştım. Hatta Bunları
yaparken zaman zaman diğer kurumlarla karşı karşıya geldim.

- Ataköy için yaptığım bu hizmet mücadelemde seçmenlerim beni yalnız bırakmadılar ve 18 yıl boyunca her seçimde beni verdikleri oylarla ödüllendirdiler.

Sonuç;

İşte yukarıda anlattığım sebepler ve hizmet projelerimin tamamlanabilmesi için muhtarlıktan çok daha fazla yetki ile donanmak gerektiğini anladım.
Dünya görüşü olarak kendimi Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakın buluyorum. 18 yıl boyunca muhtar olarak hizmet verdiğim Ataköy'de sakinlerimizin tercihleri de CHP yönünde olup, Bakırköy ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne en fazla oy benim mahallemden yani Ataköy 7-8-9-10. kısımdan çıkmıştır. Ben de bu seçimlerde gerek bölgeme gerekse Bakırköy halkına ve ülkeme bugüne kadar edindiğim bilgi, birikim ve tecrübelerimle daha faydalı olmak amacıyla milletvekili aday adayı oldum.

İrtibat : 0 533 475 80 89

Haberin Devamı