Gündem Keşif için Mardin'e gelen kadın terörist kıskıvrak yakalandı

Keşif için Mardin'e gelen kadın terörist kıskıvrak yakalandı

Paylaş
Keşif için Mardin'e gelen kadın terörist kıskıvrak yakalandı

Kandil'de kanas eğitimi aldığı belirlenen ve ablasının sahte kimliğiyle yakalanan Rozarin Kod adlı terörist Mevlüde Gündüz'ün keşif amaçlı Mardin'e geldiği belirlendi

Terör örgütü PKK’nın suikast eğitimcilerinden Rozarin Kod adlı terörist Mevlüde Gündüz, Dargeçit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Ablası adına kayıtlı kimlikle yakalanan teröristin, örgütün üssü Kandil’de suikast silahı kanas eğitimi verdiği belirlendi.


SALDIRI İÇİN KEŞFE GELMİŞ


Anadolu Ajansı'nın haberine göre 1 Temmuz’da yakalanan teröristin Dargeçit’e keşif amaçlı geldiği ve polis noktalarında suikastler gerçekleştirmeye hazırlandığı tespit edildi. Terör örgütüne 2007 yılında katılan teröristin evinde yapılan aramalarda bir adet 7.65 kalibre tabanca ve iki şarjör, Rus menşeli savunma tipi el bobası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.


11 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Bu arada Şırnak ve Mardin’de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda bir terörist yakalandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şırnak’ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda Beytüşşebap ilçesi İncebel Dağları Uludere-Akduman ve Sapaca bölgesinde bir terörist, İdil kırsalına gece gerçekleştirilen hava harekatında da 5 terörist etkisiz hale getirildi.