Türkiye (Son Dakika) 'Kesik başlı cesedi foseptiğe kim attı bilmiyorum'

'Kesik başlı cesedi foseptiğe kim attı bilmiyorum'

Paylaş
'Kesik başlı cesedi foseptiğe kim attı bilmiyorum'

Şanlıurfa'dan Adana'ya giden ve kaybolduktan 11 ay sonra başı vücudundan ayrılmış şekilde bir evin bahçesindeki foseptik çukurunda bulunan kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Abdurrahman Y. hakim karşısına çıktı. Suçlamaları reddeden sanık cesedin neden evinin foseptiğinde olduğunu bilmediğini iddia etti

Adana'da poşete konulmuş kesik başı ve cesedi foseptik çukurunda bulunan 44 yaşındaki Mehmet Şahin Salmaş’ı, eşcinsel ilişki yaşadıktan sonra öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 44 yaşındaki Abdurrahman Yavuz’a, ömür boyu cezası istemiyle dava açılmıştı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Abdurrahman Y. (44), maktul Mehmet Emin Salmaş’ın (45) yakınları ile avukatlar katıldı.

Tutuklu sanık Abdurrahman Y. savunmasında suçlamaları kabul etmezken maktulü tanımadığını ileri sürdü.

Maktulle herhangi bir ilişkisi bulunmadığını, telefonla da görüşmediğini savunan sanık şunları söyledi:

"Maktulün bahçemdeki foseptik çukuruna ne şekilde atıldığını bilmiyorum. Söz konusu çukur evin arka tarafında kaldığı için nasıl ve kim tarafından atıldığını da bilmiyorum.

Telefonumdan ölen kişiyi hiç aramadım. Evimin karşısındaki Kur’an Kursu’nun güvenlik kameraları incelenirse cesedi kimin attığı ortaya çıkabilir. Görüntülerin incelenmesini istiyorum.

'ERKEKLERLE İLİŞKİYE GİRDİĞiM YALAN'

Tanıkların erkeklerle ilişkiye girdiğim ile ilgili beyanlarını kabul etmiyorum. Yalan söylüyorlar."

Maktulün eşi Kadriye S. ise eşinin olay günü gelen telefon üzerine Adana’ya otomobil satın almak için geldiğini belirterek, araç sahiplerinin olay günü akşama kadar eşini oyaladıklarını daha sonra kendisinden haber alamadıklarını ileri sürdü.

Gece 22.00 sıralarında eşinin kendisini aradığını belirten Kadriye S. "Eşim telefonda bana ’Arabasızlık çok zor Kadriye. Ben öldüm. Öl...’ dedi ve telefonu kapandı. Eşim telefonu açtığında yanından bazı sesleri duydum. Bir erkeğin ’Bunu yapacaksın’ diye bağırdığını duydum. Fısıltılardan yanında bir kaç kişinin daha olduğunu anladım ama kim olduklarını bilmiyorum. Bir de araba almak için yanında getirdiği para dolu çantası ve eşyalarının da nerede olduğunu bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan diğer tanıklar Bülent B. ile Elif Ç. de cinayetle ilgili bir şey bilmediklerini maktulü tanımadıklarını iddia etti.

Mahkeme heyeti, cesedin bulunduğu ev ve bahçenin krokisinin çıkarılmasına, bahçeyi gören kamera görüntülerinin varsa tespit edilmesi ve incelenmesi ile bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olay, Viranşehir ilçesinden otomobil almak için 24 Nisan 2013’de Adana’ya gelen, bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Emin Salmaş’ın, merkez Seyhan ilçesi Küçükdikili Kavaklı Mahallesi’nde bir evin bahçesindeki foseptik çukurunda başı kesilmiş halde bulunmuştu.

Olayla ilgili soruşturmada, ilgisi bulunduğu iddiasıyla yakalanan Abdurrahman Y. tutuklanmıştı.

Sanık hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

AA

2

Haberin Devamı