Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kesin çözüm sağlamaz
HABERİ PAYLAŞ

Kesin çözüm sağlamaz

Haberin Devamı

Belli yaşa gelen erkeklerin başına dert olan prostat için bitkisel kökenli ilaçların faydalı olabileceği düşünülüyor. Ama bu tip ürünler kesin çözüm sağlamıyor. Bu ilaçların ticari amaçla satışa sunulduğunu aklınızdan çıkarmayın.

SORU: Çözüm olur mu?

54 yaşındayım, küçük bir prostatım var. İnternette satılan tamamen doğal yüzde 100 garanti veren bitkisel ilaçlar hakkında bilgi verir misiniz?

CEVAP

Bitkisel ilaçların bazılarının prostat büyümesinden dolayı oluşan rahatsızlığa bir miktar faydaları olabileceği düşünülse dahi tıbbi konularda garanti verilmesi yanıltıcı ve ticari bir uygulamadır. Öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

SORU: İdrara çıkarken zorlanıyorum, neden?

20 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra idrara gittiğimde zorlanıyorum. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sertleşme tam olarak sonlanmadan ve kendinizi zorlayarak idrar yamanızı önermem. Bunun dışında ejekülasyon sonrası idrar yapmada biraz farklı hissetmeniz, hafif zorlanmanız bir sorun oluşturmaz.

SORU: Eşim gebe kalamıyor

2 yıllık evliyim. İkimizin de bildiğimiz bir sağlık sorunu yok. Ama evlendiğimizden beri korunmamıza rağmen eşim bir türlü hamile kalmadı. Kısırlık konusunda doktora gitmemiz gerekiyor. Ama bu işe nereden başlayacağımızı bilemiyoruz. Biz yol gösterebilir misiniz?

CEVAP

Aslında kısırlık tedavisine hem kadının hem erkeğin aynı anda başvurması gereklidir. Ama önce erkeğin tetkiklerinin yapılmasında fayda vardır. Kültürel yapımız gereği kısırlık söz konusu olduğunda hep kadınlar doktora gönderilmekte, erkekler ancak en son aşamada gitmekte ya da hiç doktora gitmemeyi tercih etmektedirler. Öncelikle kadınların kısırlığı son aşamasına kadar araştırılmakta hatta gereksiz yere birçok tedaviler uygulanmaktadır.

SORU: Boşalmıyorum

24 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmediğim ve mastürbasyon yapmadığım halde gece rüyada boşalma olmuyor. Şimdiye kadar hiç gece boşalması yaşamadım. Bu bir sorun mu?

CEVAP

Gece boşalmalarının olmaması bir hastalık veya sorun değildir. Her insanın kendi bünyesi kendi ihtiyaçlarına göre fonksiyon gösterir.

SORU: Varikosel var

29 yaşındayım. Sağ yumurtalığımda varikosel var. Varikoselin sperm sayısını düşürüp yapılarını bozduğunu biliyorum. Evlensem sorun olur mu?

CEVAP

Varikoselin sperm üretimini bozup bozmayacağı ve ne sürede bozacağı tamamen kişinin yapısına bağlıdır. 6 ayda bir yapılacak sperm tahlilleriyle takip edilmelidir. Bu tahlilin tercihen aynı laboratuvarda yapılması, androloji departmanı olan ve bu konuda ehil olduğu bilinen bir yerin tercih edilmesini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder