Dünya Keskin nişancı iki kadını vurdu

Keskin nişancı iki kadını vurdu

Paylaş
Keskin nişancı iki kadını vurdu

İsveç'in Malmö kentinde keskin nişancı korkusu sürüyor. Malmö'de 26 ile 34 yaşlarındaki iki kadın, dairelerinin camlarına açılan ateş sonucunda yaralandı

Aynı dairede birlikte kalan kadınların yanında bir de küçük çocuk olduğu ancak kurşunların çocuğa isabet etmediği bildirildi. İki kadın olaydan sonra hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Malmö polisi, iki kadının da bir Avrupa ülkesinden göç ederek Malmö’ye yerleştiklerini kaydederken, kimlikleri konusunda açıklama yapmadı.

Görgü tanıkları ise olaydan sonra bir erkeği olay yerinden kaçarken gördüklerini söyledi. Bu son saldırının, daha önce göçmenlere karşı yapılan saldırılar ile benzerlik taşıdığı ifade edilirken, daha önceki saldırılarda, saldırganın daha çok otobüs duraklarında bekleyen göçmen kökenli vatandaşlara saldırdığı belirtildi.

İSVEÇ'TE KESKİN NİŞANCI PANİĞİ

Saldırı ile ilgili balistik incelemenin devam ettiği, inceleme sonucunda, saldırının daha önceki olaylar ile aynı olup olmadığının açıklığa kavuşabileceği kaydedildi.

GÖÇMENLER KORKU İÇİNDE

Malmö’de bir yıl içinde yaşanan silahlı saldırılarda, otobüs durağında bekleyenlere ateş açılması sonucunda 50 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Saldırganın göçmen kökenlileri hedef aldığı ve saldırılarda aynı silahın kullanıldığı yapılan araştırmalarda anlaşılmıştı. Malmö polisi, özellikle göçmenleri, akşam ve gece saatlerinde dışarı çıktıklarında dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı