Gündem KESK'ten meşaleli eylem

KESK'ten meşaleli eylem

Paylaş
KESK'ten meşaleli eylem

Van'da KESK üyeleri, KCK operasyonlarında tutuklanan arkadaşlarının yarın yapılacak duruşması öncesi meşaleli eylem yaptı

Eyleme katılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen tutuklamaların hukuksuz olduğunu ve arkadaşlarının serbest bırakılıncaya kadar eylemlerinin süreceğini söyledi.

Van’da KCK operasyonları kapsamında 8 ay önce tutuklanan Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Selami Özyaşar, üyeler Lezgin Botan ve Garip Yaviç için KESK’liler yarın yapılacak duruşma öncesi meşaleli eylem yaptı. Mavi Plaza önünde toplanan yaklaşık 120 KESK üyesine Genel Başkanları Lami Özgen, BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş ile İHD Van Şube Başkanı Ömer Işık’ta destek verdi. Def çalarak ellerinde Özyaşar, Botan ve Yaviç’in fotoğrafı ile meşaleler taşıyan grup, sloganlar atarak Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Faki Teyran Parkı’na yürüdü.

Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Berki okudu. Yapılan baskılara karşı direneceklerini belirten Berki, arkadaşlarnın serbest bırakılmasını istedi. Daha sonra konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Türkiye’nin birçok yerinde yapılan operasyonlarla arkadaşlarının hukuksuz olarak gözaltına alınıp tutuklandığını söyledi. Bu tutuklamalara karşı dik duracaklarını belirten Özgen, eylemlerinin de süreceğini ifade etti.

5 dakikalık oturma eylemi yapan KESK’liler yarın yapılacak duruşmada adliyede buluşmak üzere olaysız bir şekilde dağıldı.

Osman BEKLEYEN/VAN, (DHA)