Spor Kewell, taraftarın gözdesi

Kewell, taraftarın gözdesi

Paylaş
Kewell, taraftarın gözdesi

Kewell, taraftarın gözdesi

Galatasaray’da taraftarların yoğun isteği sonrasında sözleşmesi yenilenen Avustralyalı futbolcu Harry Kewell, ortaya koyduğu başarılı performansla göz dolduruyor.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı takıma geldiği ilk sezondan itibaren dikkatleri üzerine çeken, ancak geçen sezon yaşadığı uzun süreli sakatlık nedeniyle Galatasaray Kulübü yönetiminin sözleşme imzalamayı düşünmediği Kewell, taraftarların kendisine olan sevgisine sergilediği etkili performansla karşılık veriyor.

Avustralyalı futbolcu, özellikle UEFA Avrupa Ligi maçlarında attığı goller ve yaptığı asistlerle takımının bu kulvarda iddiasını sürdürmesinde önemli rol oynuyor. Harry Kewell, sarı-kırmızılı takımın 3. ön eleme turunda Sırbistan’ın OFK Belgrad takımı ile yaptığı rövanş maçında takımının 2 golüne imza atarken, dün oynanan play-off turu ilk maçında da Karpaty karşısında Baros’un attığı iki golün asistini yapan isim oldu.

Haberin Devamı

-TARAFTARIN YOĞUN İSTEĞİ SONUCUNDA KALDI-

Galatasaray, Arnavut futbolcu Lorik Cana, Serdar Özkan, Mehmet Batdal, Çağlar Birinci, Ali Turan ve Musa Çağıran ile peş peşe resmi sözleşme imzalarken, Avustralya forması ile Dünya Kupası’nda boy gösteren Kewell’ı uzun süre bekletti.

Bu süreçte özellikle sanal alemde bir araya gelen sarı-kırmızılı taraftarlar, oluşturdukları grup ve forumlarla Avustralyalı futbolcunun takımda kalması yönünde kampanyalar düzenledi. Kampanyalar sonucunda Galatasaray yönetimi taraftarların isteğini kırmadı ve Kewell’ın sözleşmesini 1 yıl uzattı.
Avustralyalı futbolcu da yeni sözleşmeyi imzalamasının ardından yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı takımda kalmasında en önemli etkenin taraftarlar olduğunu dile getirmişti.

-2 GOL, 2 ASİST-

Harry Kewell, Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi’nde zorlandığı maçlarda takımının en önemli silahı oldu.

Sarı-kırmızılıların, 2-2’nin rövanşında deplasmanda 5-1 kazandığı OFK Belgrad maçında takımının 2 golünü kaydeden Avustralyalı futbolcu, özellikle dün oynanan Karpaty maçında ortaya koyduğu performansla yıldızlaştı. Galatasaray’ın 2-0 geriye düştüğü ve sarı-kırmızılı oyuncuların morallerinin bozulduğu anda takım arkadaşlarına uyarılarda bulunan ve maça asılmaları yönünde teşvik eden Kewell, Baros’a yaptığı iki asistle beraberliğin gelmesinde önemli rol oynadı. Karşılaşma sonunda da taraftarların sadece Kewell ve Baros lehine tezahüratlarda bulunması da dikkati çekti.

Haberin Devamı

Harry Kewell bu sezon 4 resmi maçta 274 dakikada oynarken, yeni transferlerden Çağlar Birinci ile Musa Çağıran henüz resmi maçlarda boy göstermedi. Serdar Özkan 3 maçta 172 dakika, Lorik Cana 3 maçta 170 dakika, Pino 2 maçta 61 dakika, Mehmet Batdal 4 maçta 150 dakika, Ali Turan da 3 maçta 189 dakika forma giydi.