Ekonomi KEY mağduruna bir şans daha

KEY mağduruna bir şans daha

Paylaş
KEY mağduruna bir şans daha

Hükümet, KEY parasını alamayanlar için yeni yasa çıkardı. KEY ödemesi için kuruluşlara 1 ay ek süre tanındı

KAYIPLAR ÖNLENECEK

Haberin Devamı

Meclis genel kurulu, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesiyle ilgili yasayı değiştirdi. Yeni yasaya göre, hak sahiplerine ilişkin bilgilerin bankaya bildirilmesi için kurum ve kuruluşlara verilen ve 29 Haziran’da sona eren 8 aylık süre, 1 ay uzatılacak. Hatalı bildirimlerin düzeltilmesine ilişkin bir sistem tanımı yapılacak ve hatalar nedeniyle olabilecek hak kayıpları önlenecek.

BELEDİYE ÖDEYECEK

Böylece 28 Temmuz 2008’de Resmi Gazete’de yayımlanan listede isimleri olduğu halde hatalı bildirim nedeniyle paralarını alamayan hak sahiplerine imkan sağlanmış olacak. Hatanın düzeltilmesi ile ilgili süre 31 Aralık 2010’da sona erecek. Belediyeler, kanunda belirlenen kriterlere ve nema hesaplama yöntemine göre, nemalandıracakları tutarı kendi kaynaklarından ödeyebilecek.

Haberin Devamı

KARAR EKLENECEK

Resmi kayıtları deprem, sel, yangın gibi nedenlerle zayi olan hak sahiplerinin ödemelerden yararlanması için, kurum ve kuruluşların, bildirimlerine, bilgilerinin zayi olduğuna ilişkin mahkeme kararını eklemeleri ve bu kişilerin çalıştıkları tarihleri bildirmeleri yeterli olacak. Söz konusu hatalara ilişkin düzeltme ve bildirimler 3’er aylık aralıklarla yapılabilecek.

GECİKMEYE YÜZDE 10

Böylece, bilgileri hatasız olanlar, tüm liste düzeltmesini beklemeden parasını alacak. 30 Haziran 2010’dan sonra yeni hak sahibi bildirimi yapılamayacak. Hazırlanacak son liste 31 Mart 2011’e kadar Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na gönderilecek. KEY parasını gecikmeli alan hak sahiplerine yüzde 10 fark ödenecek. Geçen her üç aylık dönem için ilave yüzde 1.25 artış uygulanacak.