Ekonomi KEY ödemeleri 23 Ağustos'ta

KEY ödemeleri 23 Ağustos'ta

Paylaş
KEY ödemeleri 23 Ağustos'ta

Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri 23 Ağustos'ta başlıyor

280 milyon lira ödenecek

Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının tasfiyesi kapsamında 1.3 milyon kişiye ödeme yapılmasına ilişkin listenin, Resmi Gazete’nin 22 Ağustos’taki mükerrer sayısında yayımlanması öngörülüyor.

Listenin yayımlanmasından sonra, ödemelerin 23 Ağustos’ta başlaması planlanıyor. Ziraat Bankası’nın açıklayacağı ödeme takvimi kapsamında 1.3 milyon kişiye 279 milyon 470.4 bin lira KEY ödenecek.

Kişi sayısı artabilir

Emlak Bankası Başkanı Zeki Sayın, marttan sonra gönderilen bilgiler üzerinde yapılan çalışma sonucu 1 milyon 309 bin 284 hak sahibini kapsayan liste hazırlandığını, bunun Emlak Konut’a temmuz sonunda gönderildiğini bildirmişti.

Zeki Sayın, Emlak Bankası KEY Birimi’nin, TC kimlik numarası çakışan 203 bin 445 kişilik liste üzerinde çalıştığını, ödeme yapılacak kişi sayısının artabileceğini belirtmişti.

Liste internet sitesinde

Emlak Konut, 1 milyon 496 bin 796 kayıt içeren ödeme listesini kesinleştirdi. Listenin 22 Ağustos Pazar günü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanması için gün alındı.

Ödeme listesi, Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte, 22 Ağustos’ta gece yarısından sonra Emlak Konut’un sitesinde de ilan edilecek. 23 Ağustos’ta siteye TC vatandaşlık numarası ile girenler, alacakları KEY tutarını görebilecek.

Ziraat takvim açıklayacak

Ziraat Bankası da şubelerde sıkışıklık yaşanmaması için vatandaşlık numaralarının son iki hanesine göre ödeme takvimi açıklayacak. Yeni listede 1 milyon 496 bin 796 kayıt bulunuyor.

Yetkililer bir kişinin değişik kurumlarda çalışmış olması halinde bile, tüm işyerlerine ilişkin kayıtlar listede tek göründüğü için ödeme yapılacak kişi sayısının 1.3 milyon civarında olacağını belirtiyor.

Tutarı düşük bulan almıyor

KEY hesaplarının tasfiyesi kapsamında, en son Resmi Gazete’nin 21 Mart’taki sayısında, 1 milyon 685 bin 760 kişiye, 567 milyon 928 bin lira ödeme yapılmasına ilişkin liste yayımlanmıştı.

Listede 12 milyon kişi olmasına karşın, şimdiye kadar 6 milyon 815 bin hak sahibine 3 milyar 115 milyon lira ödeme yapıldı. Tutarı çok düşük olanların, parayı almak için bankaya gitmediği belirtiliyor.

Yüzde 11.25 daha yüksek

KEY için bu yıl marttaki ilk listede yer alan hak sahipleri için yapılan nema hesaplaması sonucunda oluşan yardım tutarına, ilgili kanun uyarınca ilk ilanın yapılacağı tarihe kadarki dönem için yüzde 10 artış uygulanmıştı.

İlk ilan tarihinden sonraki listelerde isimleri yer alan hak sahiplerine ise her ilan dönemi için başlangıçtaki yüzde 10 artışa ilave olarak yüzde 1.25 artış uygulanacak.

2

Haberin Devamı