Pazar Postası Keyif köşesi...Keyif köşesi...
Paylaş
Keyif köşesi...Keyif köşesi...

Keyif köşesi...Keyif köşesi...

Manga konserini kaçırmayın

Türkiye’yi 55’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil edecek olan Manga bu akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde hayranlarıyla buluşuyor. Saat 17.00’de başlayacak olan konserde grup sevilen şarkılarıyla müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

‘Aşkın’ şarkıla Ghetto’da

‘Ayrılmam’, ‘Hesap Ver’, ‘Yazık’ gibi unutulmaz şarkılarıyla akıllarda yer eden Aşkın Nur Yengi, 12 Mart Cuma akşamı Ghetto’da sevenleriyle buluşuyor. En romantik şarkılarını hayranları için seslendirecek olan sanatçının saat 22.30’da başlayacak bu nostaljik konserini kaçırmayın.

Moda Akademisi yurt dışına açılıyor!

İstanbul Moda Akademisi 2008 yılından beri dünya standartlarında moda eğitimi veriyor. Fransa’daki Institut Français de la Mode, İtalya’daki Domus Academy, Polimoda gibi dünyanın önde gelen moda okullarıyla işbirliği yapan İstanbul Moda Akademisi, İngiltere’nin en ünlü moda okulu London College of Fashion ile iki yıllık bir eğitim programını hayata geçiriyor.
‘Moda Tasarım ve Teknolojisi’ adı altındaki bu programı tamamlayan öğrenciler aynı zamanda dünyanın her yerinde geçerli, çift diplomaya sahip olacak. Ekim ayında başlayacak olan London College of Fashion’la birlikte yürütülen ‘Moda Tasarım ve Teknolojisi’ eğitimine sadece 16 öğrenci alınacak.
Müfredatın London College of Fashion tarafından hazırlandığı bu yoğun programın yüzde 70’i yabancı eğitmenler tarafından uygulanacak. Okul desteğiyle staj ve iş imkanı sunulan öğrencilerin başarılı olanları İngiltere’de London College of Fashion’da bir yıllık eğitimden geçme hakkına sahip olacak, böylece lisans diploması da alabilecekler.
Program hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız, 10 Mart Çarşamba günü, saat 14.00’da İstanbul Moda Akademisi’nde gerçekleştirilecek olan ‘Tanıtım Günleri’ni kaçırmayın. Detaylı bilgi için (0212) 219 41 41.

Masal gibi bir hayat

Moskof Cariye Hürrem adlı romanıyla dikkat çeken Demet Altınyeleklioğlu’nun yeni kitabı okuyucularla buluşuyor. Her kadının kendinden bir şeyler bulabileceği romanın kahramanı Lamia 1930’lardan 80’lere uzanan öyküsüyle karşımıza çıkıyor. Tüm erkeklerin etrafında pervane olduğu Lamia kadınların ise tahammülünü taşırıyor...
Benzersiz bir şöhret, trajik bir hayat, büyük oyunlar, ters hesaplar, sevişmeler ve aşk! Artemis Yayınları’ndan çıkan ve masal gibi bir hayatı anlatan ‘Alkışlarla Lamia’ adlı kitabı bir solukta okuyabilirsiniz.

İstanbul’un tarih sahneleri Pera’da

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi İstanbul tarihinden sahnelerin yer aldığı eserlere ev sahipliği yapıyor. Bizans ve Osmanlı dönemlerinin en önemli yapılarının ve anıtlarının süslediği Hipodrom /Atmeydanı bu eşsiz sergiyle İstanbullular ile buluşuyor.
‘Hipodrom/Atmeydanı: İstanbul’un Tarih Sahnesi’ adını taşıyan sergi İstanbulluları 4. yüzyıldan arkeolojik bulgular, mimari çizimler, resimler ve fotoğraflarla kentle ilgili bir yolculuğa çıkarıyor.
Paris Louvre Müzesi, Topkapı Sarayı gibi farklı yerlerden bir araya getirilen eserlerin yer aldığı sergi 18 Nisan 2010 tarihine kadar açık kalacak.

Karaların ve Denizlerin Sultanı

İstanbul üzerine ne söylense az. Bugüne kadar farklı yönleriyle ele alınan İstanbul konulu kitaplara bir yenisi de Yapı Kredi Yayınları’ndan eklendi: ‘Karaların ve Denizlerin Sultanı İstanbul’.
Filiz Özdem’in hazırladığı kitaba Doğan Kuban’dan Murat Belge’ye, Naim Güleryüz’den Artun Ünsal’a toplam 43 isim yazılarıyla katkıda bulundu. İçeriği kadar görselliğiyle de dikkat çeken kitabın fotoğrafları Ali Konyalı’ya ait. İki ciltten oluşan kitap belki de hiç görmediğimiz bir İstanbul’u bize anlatıyor.

Haberin Devamı